Vant krigen mot Lillestrøm

Sarpsborg 08 tok med seg en sterk sliteseier i 16. mai-kampen på Åråsen.

En søkkvåt gressmatte var kulissene for kampen mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08 på fotballens nasjonaldag. De blåhvite brettet opp ermene, vant krigen og tok med seg tre poeng hjem til Sarpsborg.

Det var nokså labert tempo  innledningsvis. Da Matti Lund Nielsen løftet et frispark inn i boksen etter åtte minutter, ble det imidlertid småfarlig. Headingen til Anders Østli gikk over tverrligger.

Om det var småfarlig ved headingen, var det nærmest livsfarlig tre minutter senere. Erton Fejzullahu fant Jon-Helge Tveita, som la en markkryper inn i feltet, hvor Sarpsborg 08-spillerne stod i kø. Patrick Mortensen vendte opp og avsluttet, men ble nektet scoring av høyreback Haakenstad.

Gjestene hadde koblet grepet om oppgjøret nå, men så slo LSK en lang ball i bakrommet. Erling Knudtzon spurtet mot mål, men i siste liten fikk Sigurd Rosted satt inn en strålende takling.

Det var tydelig at det glatte underlaget spilte spillerne et puss i begge ender av banen. Det tok ikke lang tid før vertene kom på en ny kontring, men de ble for ubesluttsomme, og sjansen rant ut i sanden.

Drøyt midtveis i omgangen ble Bakke og Aune nødt til å gjøre endringer på laget. Henri Toivomäki gikk ut med skade og ble erstattet av Ole Jørgen Halvorsen. Jon-Helge Tveita tok Toivomäkis plass på høyreback.

Zachariassen åpnet ballet

Sarpsborg 08 hadde en del fint småspill innad i laget, men tempoet og presisjonen var ofte for dårlig. Ole Jørgen Halvorsen bestemte seg like greit for å skyte, og da Origi gav retur kunne Kristoffer Zachariassen spasere ballen inn i det åpne målet.

Sarpingene hadde fått det viktige førstemålet, og de kunne fort scoret kampens andre mål kun to minutter senere. Lillestrøm stod høyt, noe Ole Jørgen Halvorsen oppdaget. Han spilte en stikker til Erton Fejzullahu, som stormet mot mål. Svensken vendte elegant ut sin etterslepende motspiller, men satt ballen utenfor mål alene med keeper. Fejzullahu skulle nok gjerne ønsket å få den sjansen om igjen.

08 rundspilte de gule og svarte etter scoringen, men da Matti Lund Nielsen ikke omsatte 45-graderspasningen fra Patrick Mortensen i tellende resultat, måtte man nøye seg med ett-målsledelse til pause.

Det var tydelig at hjemmelaget ikke var fornøyde med det de hadde prestert i første omgang. De gikk beinhardt ut i andre omgang, men de blåhvite red av den første stormoffensiven uten nevneverdige problemer.

Ti minutter inn i omgangen fikk imidlertid Mathew skyte nokså upresset fra 16-metersstreken. Skuddet gikk heldigvis utenfor. LSK holdt trykket oppe, men også Udojis heading fra fem meter gikk utenfor.

Jonas Lindberg fikk spille en halv omgang i stedet for Erton Fejzullahu, og vår spiller nummer 10 kom til avslutning umiddelbart. Origi hadde vel å merke god kontroll på skuddet. Lillestrøms sisteskanse fikk større utfordringer på skuddet til Ole Jørgen Halvorsen, men han fikk slått til corner.

Marginene med oss

Chigozie Udoji hadde vært et friskt pust etter at han kom inn, og nok engang kom han til avslutning inne i feltet. Denne gangen forsøkte han seg med foten, men også denne gang gikk avslutningen utenfor. I stedet for utligning, satt 0-2 i den andre enden sekunder senere. Jonas Lindbergs hjørnespark ble stusset bakover i feltet av Anders Østli, og på bakerste stolpe hadde Patrick Mortensen skaffet seg rom. Han fikk en enkel oppgave med å dunke inn 08s andre mål for kvelden.

Mye av lufta så ut til å ha gått ut av LSK-ballongen, og Sarpsborg 08 var nærmere 3-0 enn vertene var redusering. Men så - ut av ingenting - kriget Kind Mikalsen inn 1-2 to minutter på overtid. Lillestrøm rakk å få èn dødballsituasjon til, og sendte 11 spillere inn i boksen. Sarpingene kunne imidlertid puste lettet ut etter å ha avverget situasjonen og hentet hjem tre poeng.