Juniorlaget jakter NM-semi

Sarpsborg 08s G19-lag reiser torsdag til Skien for å spille om en semifinaleplass i NM. Motstander er Odd.

Annonse:

- Vi møter et godt lag med flere gode spillere. At vi skal måle krefter med et lag vi sjelden møter er spennende i seg selv. Likevel har vi dannet oss et godt bilde av hva som venter. Det blir 4-3-3 og raske kanter. Vi gleder oss. Det blir en spennende kamp sier trener André Bergdølmo.

Talentfulle lag

Sammen med Dan-Atle Grønn har Bergdølmo og deres G19-lag levert en god sesong. Flere av spillerne er klink fast på rekruttlaget i 3. divisjon. I interkrets kjemper man i toppen og nå spilles det altså om en plass blant Norges fire beste juniorlag.

- Odd har et lag med spillere som er fast i 2. divisjon. Det blir nok et knepp opp i forhold til vanlig. NM-kvartfinale er ikke noe man får lov til å spille hver dag, men det er bare gøy. Det handler om å gå ut der og kose seg og vinne kampen i kampen, sier Grønn.

Sarpsborg 08 reiser til Skien med et tilnærmet skadefritt mannskap. Trenerne ser for seg en tett og jevn kamp om semifinalebillett.

- Vi har brukt de siste dagene og trent både offensivt og defensivt og gått gjennom prinsippene mot 4-3-3-lag. Spillerne virker klare. Både de og vi virker godt forberedt, sier Bergdølmo.

Første kvartfinale siden 2016

- Jeg tror overgangsspillet kan bli en viktig del av kampen. Vi må sørge for ikke å få brudd på brudd. De er gode om de får tatt oss i ubalanse, sier han videre. 

2016 var sist Sarpsborg 08 var i kvartfinale med juniorlaget. Den gang røk man mot Vålerenga i Oslo. 

- Vi reiser selvsagt til Skien med mål om å avansere. Det blir tøft, men målsettingen er klar. Vi vil videre, sier Grønn.

Annonse fra Eliteserien: