Damelaget til topps - nå fortsetter opprykksjakten

Sarpsborg 08 gjorde jobben mot Høybråten og Stovner.

- Vi har kommet gjennom 2. divisjon uten tap, scoret flest og sluppet inn minst. Da må vi være fornøyd, sier hovedtrener Leif Tsolis og sikter til 7-1-0-statistikken med 27-4 i målforskjell.

Kampen mot Høybråten og Stovner endte i en komfortabel 4-1-seier. Damene tok ledelsen allerede etter to minutter med Emely Curteis. Samme spiller doblet ledelsen midtveis i 1. omgang, mens en redusering gjorde sitt til at det sto 2-1 ved pause. Scoringer av Johanne Kolstad og Marie Arnesen sikret dog 4-1-seieren etter sidebytte.

- Prestasjonsmessig kunne det vært bedre offensivt og defensivt, men det virket som om kampen bar preg av at det var avgjort tidlig, sier Tsolis.

- Vi har jobbet med kultur. Vi må vinne hverdagskampene for å få mulighet til å vinne de viktige kampene vi skal inn i nå. Nå slo vi Ull/Kisa på Stadion i en viktig hjemmekamp sist og vi vinner i dag. Det bygger kultur, utdyper han.

Med tre poeng i boks, sikret laget seg kvalifiseringsspill. Sarpsborg 08-damene spiller nå en pre-kvalik mot Frigg og Odd der to av de tre lagene går videre til en siste, ordinær kvalifisering. De åtte lagene avdelingsvinnerne skal da bli til seks som igjen kjemper om to opprykksplasser.

- Vi har sett både Frigg og Odd i aksjon. Jeg tror det blir en jevn kvalifisering mellom tre jevnbyrdige lag, sier Tsolis.

Sarpsborg 08 - Frigg spilles lørdag 16. oktober på Stadion, mens damene skal til Skien og møte Odd onsdag 20. oktober.