Darren

Darren er damelagets nye trener

Darren O'Sullivan er ny hovedtrener for Sarpsborg 08-damene.

- Darren jobbet i VIF-systemet fra 2015 til 2021 og her erfaring fra elite J17, elite J19, rekruttlag, VIFs guttelag for 2005 og har B-lisens fra England. Vi er fornøyd med å ha landet ham, sier daglig leder Raymond Fjeld.

- Jeg trengte en ny utfordring, og muligheten jeg har fått her i Sarpsborg er for god til å takke nei til. Klubben er i oppbyggingsfasen, og har en klar visjon om hvor de ønsker å være i framtiden. Forhåpentlig kan jeg bidra til å komme dit, sier O'Sullivan til Sarpsborg Arbeiderblad.

Nytt team

O'Sullivan får med seg Veronica Ribe som assistenttrener. Ribe er allerede ansatt i klubben og vil også ha ansvaret for J17-laget til klubben. Rune Hansen vil være sportskoordinator og assistenttrener.

- Rune har trent flere lag, men også vært hos oss tidligere som sportslig leder rundt damene fra 2017-2019. Rune har også vært assistent- og keepertrener hos oss tidligere. Rune blir viktig i klubbens dialog mot enkeltspillerne og har ansvar for utviklingsplaner og at alt blir gjennomført i tråd med klubbens standarder, sier Fjeld.

Dameteam.jpg
Veronica Ribe, Darren O'Sullivan og Rune Hansen

Damene skal også ha et eget sportsutvalg. Dette ledes av nevnte Hansen i tillegg til styremedlem Rikke Bjørnland og Raymond Fjeld.

Medie- og altmuligmann Asbjørn Thue fortsetter også som tidligere rundt klubben.

- Asbjørn står på og gir jernet for Sarpsborg 08. Det er hyggelig at han blir med videre, sier Fjeld.

Vil styre spillet

O'Sullivan er opptatt av å ha et spillende lag.

- Min fotballfilosofi er naturligvis ballbesittelse. Jeg vil at laget mitt skal dominere ballen samtidig som vi skaper rom høyt i banen. Jeg tror ikke på at ballen skal spilles i lufta. Det er et gammelt ordtak som heter «hvis gud mente at fotball skulle spilles i skyene, så ville han laget fotballbaner der i stedet», spøker O`Sullivan og legger til:

- For meg er det ballbesittelse som gjelder. Men jeg må også få en oversikt over spillermaterialet jeg har til rådighet slik at jeg kan spille på deres styrker og få det beste ut av laget, sier han til SA.

Annonse fra Eliteserien: