Festfotball da damene sikret plassen i 2. divisjon

Sarpsborg 08-damene spilte Frigg av banen på Stadion.

Etter en tøff start på kampen der gjestene fra Oslo tok ledelsen allerede etter seks minutter, skulle alt handle om Maja Martinsen og Sarpsborg 08. Martinsen, som nylig ble kåret til årets unge damespiller i klubben, ga seg ikke før hun hadde scoret hattrick.

Med et høyt press tvang Sarpsborg 08 fram feil på feil hos Frigg.

1-1 skulle komme etter 16 minutter da Florentina Kuqi var råsterk i et oppspill. Hun fikk med seg ballen i bakrom og tuppet den forbi keeper.

Like før pause startet Maja Martinsen Stadion-showet. Hun presset keeper hardt og brøt ballbanen fra et utspill. Hun hadde deretter en enkel jobb med å sette 2-1 i det åpnet buret - et resultat som sto seg omgangen ut.

Frisparkscoring

Rett fra sidebytte gikk Sarpsborg 08 ut i hundre. I etterfølgelsen av en corner, ble sarpedamene tildelt frispark på 16,5 meter. Stadion-publikummet skulle snart bli vitne til et kremmerhus. Maja Martinsen tok fart og hamret lærkula opp i nettaket bak en sjanseløs keeper. 3-1!

Kvarteret senere ble Martinsen spilt alene gjennom med keeper. Ungjenta fullbyrdet sitt hattrick med en iskald avslutning.

Kontret inn 5-1

4-1 skulle bli til 5-1 et drøyt minutt senere. Julie Stafne og Sarpsborg 08 kontret tre mot to. De blåhvite rullet opp et flott angrep som Stafne fikk æren av å sette i nettmaskene.

Friggs 5-2-redusering på tampen endret ikke stort, for Sarpsborg 08 skulle slå raskt tilbake. Fem minutter før full tid steg Mia Voltersvik til værs og stanget inn 6-2.

Sarpsborg 08 er nå klare for en ny sesong i 2. divisjon, mens Frigg og Gimletroll neste helg gjør opp seg i mellom om å slå følge med Sarpsborg.