Kun ett lag på banen under byderbyet

Onsdag kveld var det duket for et ekte lokaloppgjør i det Fredrikstad damer tok i mot Sarpsborg damer i den fjerde serierunden i 2. divisjon.

Kampen var av det viktigste slaget, da det kun var ett poeng som skilte lagene på tabellen. På tribunen var det godt oppmøte, og det lå til rette for god stemning. Det ble det også – for et av lagene.

Det var bortelaget som åpnet kamp best. De hviteblå var taktiske, og med sitt aggressive presspill lykkes de opptil flere ganger med gjenvinningen høyt på banen. Dette gjør at store sjanser blir skapt, men mulighetene blir ikke tatt godt nok vare på. Til tross for at det kun er ett lag på banen, er det hjemmelaget som tar ledelsen etter 22 minutter.

Mia Voltersvik rett før scoringen sin. (Foto: Flavia Screpanti)

En Fredrikstad-spiller blir tredd igjennom på vakkert vis, og kommer stormende mot mål alene. Den litt for sene taklingen til Nathalie Resaland gjør at dommer velger å peke på straffemerket, og dermed står det 1-0 til vertene – mot spillets gang.

Våknet etter kalddusj

Scoringen fører til at Sarpsborg-damene våkner, og responderer med enda høyere press og sterkere duellspill. Det får de etter hvert belønning for. Julia Arnesen står for utligningen som kommer etter 33 minutter, når hun alene drar av en spiller og deretter fyrer av et skudd like innenfor 16-meteren. Det var tydelig at scoringen ga blod på tann for gjestene. Drøye åtte minutter senere er snuoperasjonen blitt et faktum i det kaptein Mia Voltersvik plasserer ballen i nettveggen, som det siste som skjer i første omgang. Dette sier hun selv om scoringen:

Julia Arnesen i aksjon. (Foto: Flavia Screpanti)

- Det var utrolig deilig. Jeg trodde jo ikke at det skulle bli vinnermålet, men når vi setter de så tidlig er det viktig å klare å dra det i land.

Brant flere sjanser

Etter pause fortsetter Sarpsborgs dominans. For publikum og trenerteamet på benken ble kampen langt mer spennende enn det den hadde trengt å være. Mulighetene kom på rekke og rad, men igjen ble de sløst bort. Slik forklarer kaptein Voltersvik kampen og sjansesløseriet:

- Jeg synes det er veldig rotete. Vi spilte ikke som vi pleier, og stresset for mye. Det har sikkert noe med rammen rundt kampen å gjøre. Det er byderby, og vi har høye skuldre rett og slett. Vi har hatt en litt trøblete sesongstart.

Under hele andre omgang jaktes det ny scoring fra bortelaget, for å kunne drepe kampen. Den kommer dog ikke, og i sluttminuttene er også Fredrikstad oppe og ypper seg. Likevel er det aldri noen tvil, og de blåhvite reiser hjem igjen med tre poeng i bagasjen.

SEIER: Damene kunne juble etter tre nye poeng. (Foto: Flavia Screpanti)