Leif Tsolis og Sarpsborg 08 skiller lag

Sarpsborg 08s dametrener Leif Tsolis er klar for nye utfordringer.

- Jeg vil rette en stor takk til Sarpsborg 08 for to fantastiske år. Det har vært en glede å bli kjent med alle de fine menneskene i og rundt klubben. Takk til alle de dyktige kollegaene mine i UA, og samarbeidet vi har hatt, sier Tsolis.

Takker klubben

Leif Tsolis kom til Sarpsborg 08 før 2021-sesongen. Laget kvalifiserte om opprykk til 1. divisjon i 2021, mens man i år klarte å stå i det som blir en langt tøffere 2. divisjon i 2023. 

- Leif har levert veldig godt for oss. Nå er det slik at det har dukket opp nye muligheter for ham og da står ikke vi som klubb i veien for det. Det har vært en ryddig og god prosess. Vi har kun gode ting å si om Leif. Det har vært et godt samarbeid, sier daglig leder Raymond Fjeld.

Tsolis mener selv han har tatt steg i løpet av sin periode som Sarpsborg 08-trener.

- Fagmiljøet og alle de dyktige lederne på ulike nivåer i klubben, har gjort meg til en bedre fotballtrener, og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg ønsker samtidig å rette en stor takk til foreldre, supportere og alle jentelagene i Østfold, som kom for å støtte oss når det gjaldt som mest. Alle de herlige øyeblikkene og minnene i flomlys på Sarpsborg stadion fra viktige høstkamper, er uforglemmelige opplevelser. Vi hadde ikke klart det uten dere, og verdens beste speaker, så tusen takk til dere alle, sier han.

- I mine øyne, så har jeg hatt et av Norges beste trenerteam på kvinnesiden. De har alltid satt klubben og spillerne foran seg selv, og lagt ned enormt med arbeidstimer. Teamet har gjort meg til en bedre hovedtrener, og er mye av årsaken til suksessen vår. 

Jobber med ny løsning

Hovedtreneren er fornøyd med det man som klubb har fått til de siste årene.

- Målsettingen siden jeg kom til klubben har hele tiden vært å bidra til å få Sarpsborg 08 Damer opp til norsk toppfotball i løpet av 2 år. Målsettingen er nådd og det betyr selvfølgelig mye for Sarpsborg 08, Østfold og spillerne. Det å etterlate seg 08 Damer på et godt sted betyr mye for meg. Utgangspunktet og grunnlaget for fremtidig damesatsing er lagt, og nå skal andre få lov til å ta laget videre. Jeg ønsker hele klubben masse lykke til videre!

For Sarpsborg 08s del starter nå jobben med å stake ut veien videre for damelaget.

- Det er en prosess vi så vidt har startet på, men vi skal jobbe godt de neste ukene for å finne en løsning vi tror på som er god for damelaget. Leif og hans team har gjort en kanonjobb, avslutter Raymond Fjeld.

Annonse fra Eliteserien: