Brevik skal styrke damesatsingen

Sarpsborg 08 tar grep for å styrke damesatsingen. Mona Brevik er ansatt i 20 % stilling.

- Mona har kunnskap. Hun har jobbet både i topp- og breddeklubb tidligere og har stor arbeidskapasitet. I tillegg er hun usedvanlig god til å samarbeide, sier daglig leder i Sarpsborg 08, Espen Engebretsen.

Annonse:
Brevik er ansatt for å ta seg av det administrative rundt damelaget.

- Hun blir en viktig brikke for at vi skal lykkes med damesatsingen vår. Vi sender med dette et klart signal om at klubben mener alvor med den nylige reverseringen, sier Engebretsen.

- Det her synes jeg er en kjempeutfordring. Det er morsomt at Sarpsborg 08 satser videre på damene. Jeg tror nok rollen jeg skal inn i må gå seg litt til - det blir litt ta og føle på nå i starten. Tone Karlsen har sitt, Cato Klaussen noe annet. Vi må sette oss ned og snakke sammen og finne ut hvordan vi skal få det beste ut av dette. Jeg synes i alle fall det er kjempegøy at det er opprettet en egen administrativ stilling for damefotballen, sier Brevik.

Keepertrener på plass

Men det er ikke bare administrativt ting begynner å komme på plass rundt damelaget. Rune Hansen er ansatt som keepertrener.

- Rune har stor erfaring og har jobbet med fotball i mange år. Han har jobbet som både hovedtrener, assistenttrener og keepertrener for klubber som Ullensaker/Kisa, Holter og Eidsvold IF, sier Engebretsen.

- Vi trenger keepere som er på tå hev fra 1. til 93. minutt. Har man det laget med den råeste vinnerskallen bakerst, er man langt på vei, sier Hansen selv.

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang her nå. Det hadde vært morsomt å få fram noen skikkelige keepertyper igjen på damesiden. Jeg håper vi skal få til det i Sarpsborg 08. Jeg tror det er et potensial her, sier han.

Jobber med hovedtrener

Utover ansettelsene av Brevik og Hansen, er klubben nå i full sving for å få på plass en ny hovedtrener til damelaget.

- Vi er i dialog med flere spennende kandidater rundt den nye hovedtrenerjobben. Vi håper å ha dette på plass før nyttår, sier styreleder Cato Haug.

Annonse fra Eliteserien: