S08_9872

Nå starter kvaliken for damene

Leif Tsolis' tropp er klar for to tøffe kamper mot Gimletroll og Frigg.

Tre lag - to står i divisjonen. Så enkelt, så brutalt. Sarpsborg 08-damenes sesong går mot slutten og kuliminerer med en spennende kvalifisering i det som blir en spisset 2. divisjon neste sesong.

Utfordende forberedelser

Søndag klokka 14.00 braker det løs mot Gimletroll på Sør Arena. Hovedtrener Tsolis er spent, men må erkjenne at forberedelsene inn de to nøkkelkampene har vært langt fra optimale.

- Troppen er preget av en del sykdom og skader før kvalik-kampene, og spesielt nå før turen til Kristiansand. Vi har også to spillere i militærtjeneste, som ikke er med mot Gimletroll på søndag. Vi må justere oss inn litte grann. Vi håper situasjonen bedrer seg inn mot Frigg-kampen den 12. november, sier hovedtreneren.

Leif Tsolis og damelaget gyver løs på to spennende kamper de neste dagene.
Leif Tsolis og damelaget gyver løs på to spennende kamper de neste dagene.

- Akkurat nå (fredag) synes det lettere å tippe syv riktige tall i Lotto i helgen, enn det er å sette opp startelleveren i Sarpsborg 08. Vi gleder oss allikevel til begge kvalik-kampene. Det er gøy å spille matcher på høsten av stor betydning, utdyper han.

- Frigg er klar favoritt

Kampene mot Gimletroll og Frigg spilles henholdsvis 6. og 12. november. Sistnevnte kamp spilles på Sarpsborg stadion.

- Frigg hadde vi i kvaliken til 1. divisjon i fjor. De er fortsatt et erfarent lag bestående av flere tidligere toppspillere. Vi anser Frigg som den klare favoritten i gruppa, og vi blir overrasket om de ikke vinner gruppa. De er selvfølgelig mulig å slå i en enkelt kamp, men vi er nok underdogs her, sier Tsolis.

... men før det: Gimletroll søndag. Før 2023-sesongen slår klubben seg sammen med Start og inngår i IK Start Kvinner.

- Gimletroll har flere spillere å se opp for. Det hersker liten tvil om at det er viktig for de som klubb å komme inn i den nye 2. divisjon. De kan sammenlignes med vår egen situasjon på mange måter. Vi både anser og vurderer Sarpsborg 08 og Gimletroll som to jevne lag, sier Tsolis.

Slik spilles kvalikkampene:

  • Søndag 6. november, 14.00: Gimletroll - Sarpsborg 08
  • Lørdag 12. november, 15.00: Sarpsborg 08 - Frigg (Borregaard er matchsponsor - gratis inngang!)
  • Lørdag 19. november, 14.00: Frigg - Gimletroll  

Annonse fra Eliteserien: