Ørnulf bor i USA og er damelagets største fan

Ørnulf Thoresen har reist "over dammen" for å besøke Sarpsborg 08.

Annonse:

Du har sikkert sett navnet hans i sosiale medier. Fra USA følger Ørnulf Thoresen nøye med hva som beveger seg i og rundt fotballen i Sarpsborg - og spesielt damelaget.

- Jeg er stor fan av Sarpsborg 08. Det startet mange år tilbake. Jeg var mye i kontakt med Vidar Boye Hansen. Siden har jeg snakket med flere av lederne. En fin hobby, samtidig som det ene barnebarnet mitt tilbake i tid ønsket å reise over for å spille fotball. Dessverre ble det vanskeligere enn vi først så for oss, men interessen er og har vært der hele veien, sier Thoresen.

Reiste til USA i 1954

Han er fra Oslo, men har sterke røtter til Sarpsborg med familien på morsiden herfra. Han reiste til USA i 1954, var med i amerikanske Air Force i 3,5 år og etablerte seg siden i Brooklyn som bankmann etter utdanning på college. I 2002 gikk han av etter å ha jobbet flere år på Wall Street, men øyet og interessen for hva som har skjedd hjemme har alltid vært der.

- Det var jo Sparta jeg fulgte tett den gang da det ble NM-gull i 1952 med Brede Svendsen og co. Selvom jeg er født i Oslo er det Sarpsborg som er ankeret mitt når det kommer til Norge. Gjennom Sarpsborg Arbeiderblad og sosiale medier følger meg med på hva som skjer her hjemme, både i tekst og videoform, sier han.

Ønsker collegetur til Sarpsborg og Norge

I dag bor Ørnulf i Old Bridgte i New Jersey. Etter selv å ha blitt dratt inn i fotballen gjennom sønnene, er det nå et brennende engasjement rundt barnebarna som gjelder - også her med fotball.

- Målet er å arrangere en tur til Norge med collegelaget til barnebarnet. Vi er og har vært i kontakt med flere klubber på østlandet for å få til noe. Det hadde vært gøy, sier han.

Thoresen ble tatt med på omvisning på Stadion og satte seg nøye ned for å presentere planer for en eventuelt norgestur med collegelaget sammen med Mike Speight, Scott Sedgwick og Mona Brevik. Besøket på Stadion var det første i byen siden 1993.

- Vi var her veldig mye under krigen og sommerne. Forandringen er stor fra den gang og også siden 1993, men jeg er glad jeg får fulgt med. 

- Er du Sarpsborg 08-damenes største fan?

- Jeg håper jo det, svarer han og ler godt. 

 

Annonse fra Eliteserien: