Seier i toppkampen på Stadion

En scoring av Mia Voltersvik av det 90. minutt avgjorde toppkampen mot Ullensaker/Kisa.

Før lørdagens kamp på Sarpsborg stadion var det de to suverene serielederne som skulle i aksjon. Både Sarpsborg 08 og Ullensaker/Kisa sto med full pott før den femte serierunden.

... og lenge så det også ut til å stå status quo mellom de to lagene.

I det som var en jevnspilt kamp mellom to solide lag, var det en flott avslutning av Mia Voltersvik som avgjorde kampen i det 90. minutt. At scoringen kom etter en overgang og som resultat av høyt press, var dog ingen tilfeldighet. Mer om det senere.

Kisa med mye ball i starten

Kampen startet jevnspilt. Ullensaker/Kisa hadde nok noe mer overtak i selve banespillet, dog uten at de helt store sjansene ble skapt. En god Yvonne Karlsrud bakerst hos Sarpsborg 08 viste selvtillit da hun gjentatte ganger var ute og regjerte i eget felt, enten det var etter skudd eller innlegg. 

Sarpsborg 08 hadde på sin side et par brukbare overgangsmuligheter, men noe manglende presisjon gjorde at det ble med tendensene.

Styrte etter pause

Etter sidebytte var det imidlertid Leif Tsolis' lag som tok taktpinnen. Med et aggressivt og godt presspill var de blåhvite støtt og stadig hurtig oppi motspillerne fra Ullensaker. 

Nærmest scoring i innledningen av omgangen var Julie Stafne. Etter å ha dratt seg inn fra venstre fyrte hun av via en motspiller og like utenfor. Samme Stafne forsøkte seg også fra distanse med kvarteret igjen å spille, men avslutningen gikk dessverre utenfor.

Mia Voltersvik, Emily Curteis og Julia Arnesen hadde også de skuddforsøk - dog uten uttelling.

Matchvinner på tampen

Helt til klokken passerte 89 minutter og vi gikk inn i det 90. spilleminutt. Det høye presset skulle endelig gi resultater og Mia Voltersvik fikk til slutt sjansen alene med keeper. Midtbanespilleren var iskald, trillet ballen til høyre for seg selv og hjemmepublikum og medspillere til himmels.

1-0-seieren gjør at Sarpsborg 08 nå topper sin 2. divisjonsavdeling alene med tre runder igjen å spille.

Sarpsborg 08s lagoppstilling: Yvonne Karlsrud - Junette Handelsby, Marielouise Schmitt Gran, Andrea Ungar Jensen, Mathea Lindgren - Maja Martinsen, Camilla Bønøgård, Mia Voltersvik, Julia Arnesen - Julie Stafne, Emily Curteis

Reserver: Anna Barlund, Guro Svendsen, Rosemary Sandmoe, Erle Bårdsen, Johanne Kolstad, Caroline Bønøgård, Selma Johansen

Annonse fra Eliteserien: