Speight: - Vi vil et steg videre

Sarpsborg 08s damelag endte på 8. plass i 2018. Mike Speight håper man nå kan gå fra å være en stabil 2. divisjonsklubb til å utfordre topplagene.

Annonse:

- Slik det har blitt, må vi si oss fornøyd. Vi hadde håpet å få en mer stabil spillerstall rundt a-laget vårt, men slik ble det ikke i år. Flere etablerte spillere har vært ute over lang tid. Vi har brukt flere unge, urutinerte over lang tid. De har gjort en kjempeinnsats og bidratt til en OK sesong, men skal vi ta det et steg videre, må vi jobbe med å få en mer stabil gruppe over tid, sier hovedtreneren.

Mange ungjenter har fått sjansen

Fem-seks 15- og 16-åringer har i år fått debutert for damelaget i 2. divisjon. Samtidig har to av lagets aller største profiler, Julie Stafne og Julia Arnesen, blitt hentet av gode toppserieklubber som Stabæk og Røa.

- Vi mistet mye x-faktor i de to. En som scoret 35 mål og en som la opp til det meste. De som har kommet inn har gjort en kjempejobb. 

- Det er vi stolte av. Vi har også utviklet en jenter 16-landslagskeeper i Anna Barlund. Spillerutviklingen har gått riktig vei og det er bra, mener Speight.

- Vi har startet et helt ferskt rekruttlag. De har hverken trent eller spilt sammen. Nå virker også utviklingen der å være litt på gang. Vi kommer til å avslutte topp tre-fire der. Hadde vi hatt en mer stabil tropp fra starten av, tror jeg vi kunne kjempet om topplassen. Det viser at rekrutteringa i Østfold er bra, utdyper han.

Ønsker mer rutine

Med tanke på fortsettelsen og de kommende sesongene, håper hovedtreneren at klubben skal klare å rekruttere til seg enkelte spillere med erfaring.

- Først og fremst handler det om å få en skadefri spillerstall og forsterke damelaget med noen eldre, rutinerte spillere. Flere av ungjentene har hatt en god utvikling, så de må fortsatt satses på, men vi vil også ha inn noen nye lokale spillere og noen eldre til å stabilisere hverdagen vår. Det vi gjør og har gjort på trening er utrolig viktig, mener han.

- Vi har vært i kontakt med flere spillere, men bildet er sammensatt: Hvilke spillere ønsker vi? Hvem er tilgjengelig? Vi har knapt hatt midtstoppere de siste årene. Der er det ønskelig å få inn et par rutinerte spillere. Viktigst er uansett at spillerne er sultne, at de vil trene mye og bidra mye. Vi skal bli bedre med ball, være fysisk sterkere og bli enda bedre med fotballforståelse. Det de før ikke har blitt straffet for, blir de nå. Det må vi øve på, sier han.

Annonse fra Eliteserien: