Thomas Johnsen er ny hovedtrener for damelaget

Thomas Johnsen valgte Sarpsborg 08 fremfor muligheter i Toppserien og kvinnenes Allsvenskan.

Annonse:

Sarpsborg 08 er glade for å kunne presentere Thomas som ny hovedtrener for vårt damelag. Mannen som nå legger bak seg 6 sesonger i FFK som trener for G19 og rekrutt hadde flere spennende tilbud på bordet, men valgte til slutt Sarpsborg og prosjektet vi nå bygger på kvinnesiden.

- Jeg gleder meg utrolig mye til denne utfordringen. Fra første samtale merket jeg at dette var noe hadde lyst til. Sarpsborg er en utrolig fin klubb med mange gode mennesker i og rundt seg. På sikt har jeg stor tro på at vi skal bygge noe bra sammen, sier Johnsen.

- Her er profesjonelle fasiliteter, mange spillere med stort potensial, ikke minst er det også flere av samarbeidsklubbene våre som i dag har jentelag både i barn, ungdom og senior, noe som gir grobunn for fremtiden. Her skal vi også som klubb sørge for å bidra slik breddeklubbene våre blir enda bedre på jentefotball i årene som kommer, sier han.

- I Sarpsborg får jeg også muligheten til å bo der barna mine bor, det har også hatt stor betydning for avgjørelsen min om å signere her. Jeg er allerede godt i gang med planleggingen for det som skal skje fremover. Først skal jeg nå bruke tid på å bli kjent med teamet rundt meg og jentene, så skal vi virkelig ta sats fra januar 2024. Sarpsborg 08 skal jobbe som et toppserielag og vi skal bli best på det vi gjør på feltet. Jeg forventer mye av meg selv, teamet rundt meg og spillerne. Dette blir gøy! sier han.

Daglig leder Raymond Fjeld er fornøyd med ansettelsen.

- Her får klubben inn en resurs som vet hvor lista ligger. En sterk fagmann med stor arbeidskapasitet, en relasjonsbygger med gode pedagogiske egenskaper og ikke minst en tydelig leder som også har et glimt i øyet. Thomas glir rett inn i profilen vår og vi gleder oss til å samarbeide med han de neste årene.

Annonse fra Eliteserien: