🎥 Live fra Stavanger: Siste nytt før serieåpningen

Vi er på, kvelden før kvelden. Få siste nytt fra spillerhotellet før mandagens åpningskamp mot Viking.

Annonse:

- Det kribler litt nå. Det var godt å være på tur igjen. Det var lenge siden sist, så vi gleder oss til å komme i gang, sier Magnar Ødegård.

Midtstopperen har levert en strålende oppkjøring og for alvor med i kampen om en startplass i laget.

- Kroppen og formen kjennes bra ut. Jeg føler vi har prikket det bra inn mot seriestarten, så jeg tror alle spillerne er klare. Det blir viktig for oss å gjøre det vi er gode på og prøve å kontrollere kampen selvom det er på bortebane. Vi må demme opp for deres kontringsstyrke også. Viking er bra i år også, men jeg håper vi skal krige rundt Viking. Det tror jeg. Det er to, tre, fire lag som er litt bak Glimt og Molde. Der håper jeg vi kan være, sier Ødegård.

Hoel Andersen er på gang

En annen som er med til Stavanger, er Martin Hoel Andersen. Haldenseren leverte et godt innhopp mot IFK Göteborg og kommer til seriestart i en helt annen forfatning enn hva tilfellet var i fjor.

- Jeg har vel aldri hatt så mye utur som i fjor. Det gikk mye tid til skader, men nå har det vært helt annerledes. Jeg har stått i trening, er klar og føler jeg har vist meg fram når jeg har fått sjansen. Jeg vil bidra så mye som mulig og jobbe meg inn til en startplass. Da gjelder det å ta muligheten man får, holde seg skadefri og trene knallhardt, sier Hoel Andersen.

Se hele direktesendingen her: 

Analysesjef Dag Tore Bergerud er mannen som kjenner motstanderne Sarpsborg skal i møte med kanskje aller best. Han kjenner også Sarpsborg 08-troppen veldig godt og har tro på en god opplevelse på SR-Bank Arena mandag kveld.

- Oppkjøringen har føltes lenger enn vanlig. Det har kribla mye i magen den siste uka. Vi skal ut og spille vårt spill. Vi vet godt hva vi møter. Det handler om å drepe energien i det laget og det gjør vi gjennom å ha ballen selv, sier han.

Få skader gjennom oppkjøringen

Til sammenligning med 2023-sesongen, har Sarpsborg 08 nå vært gjennom en vinter med langt færre skader. Det mener Bergerud kan ha gitt de blåhvite noen ekstra prosent gjennom en god treningshverdag.

- Jeg tror vi har hatt høyere kvalitet i treningshverdagen gjennom hele oppkjøringen. I fjor hadde vi mye skader, mens de fleste har stått i banen hele veien. Den uka her har gruppa virket veldig skjerpet, mens noen sirkushester begynner å kjenne lukta av flomlys, sier han.

For en av Sarpsborg 08-spillerne blir det nok ekstra spesielt å sette i gang sesongen nettopp i Stavanger. Niklas Sandberg kom til Sarpsborg fra siddisene i sommer.

- Det er på tide nå. Det er deilig å se litt kamper igjen. Det sitrer i kroppen. Vi må matche intensiteten deres. De er gode i kontringsspillet sitt. Jeg håper vi har kvalitet å by på. Oppkjøringen har vært tung og lang, men jeg har holdt meg skadefri og følt meg piggere i det siste uka. Nå begynner det å handle om poeng og da må vi få gruppa til å skru på og forstå at det gjelder. Det håper jeg vi har gjort, sier han.

Annonse fra Eliteserien: