Skjermbilde 2024-02-06 kl. 18.34.53

đŸŽ„ Sitdown-intervju med Berget: Fra spill med verdensstjerner til Sarpsborg 08

Virgil van Dijk, David Villa og Martin Ødegaard. Jo Inge Berget har vÊrt lagkamerat med samtlige.

Annonse:

Vi satt oss ned med vikingen i Spania for Ă„ bli bedre kjent med spydspissen til Sarpsborg 08.

Flyttet til England og Premier League

Jo Inge Berget har en merittliste fÄ i norsk fotball kan mÄle seg med. Spesielt satte han sitt preg pÄ norsk fotball da han med to scoringer senket Kroatia pÄ Ullevaal.

- Det kuleste der og da, var flytten til Premier League. Det er ikke sÄ mange som spiller i fotball i Norge som ikke har den drÞmmen. Da tenkte man nok at man var pÄ toppen, men de to mÄlene mot Kroatia, oppholdet i Celtic og da vi kom tilbake dit med Malmö og scoret to mÄl i en CL-kvalifisering der. De to kampene husker jeg spesielt godt, sier Berget.

Saken fortsetter etter videointervjuet:

Det er en mann full av erfaring, klar pÄ hvilke grep som mÄ til for Ä gjÞre Sarpsborg 08 til et lag Ä regne med i enda stÞrre grad enn tidligere.

- Det gÄr litt med hvordan vi er med hverandre. Hvis noen sier noe som ikke er positivt, kan man ta det pÄ en mÄte som det er feil, i stedet for Ä lÊre av det. Det er ikke nÞdvendigvis slik at en negativ kommentar er til noe annet enn Ä dra hele laget framover. I blant er man nÞdt til Ä vÊre tÞff. Den kommentaren mÄ man gi og tÄle Ä fÄ. Det lÊrer man, sier Berget.

Titler i tre land

Mannen, som har titler i Norge, Sverige og Skottland, hÄper Ä oppnÄ ting ogsÄ med Sarpsborg 08. Han har tatt en naturlig lederposisjon i gruppa.

- Jeg synes gruppa er kjempefin. Vi har mange unge som har mye i seg, mens andre har vĂŠrt med lenger. De mĂ„ ta tak, vĂŠre ledere og vise veien. Gruppa er satt sammen veldig fint, sĂ„ hĂ„per jeg vi kan ta steg pĂ„ og utenfor banen. Til slutt handler det om poeng. De beste lagene og de som vinner roter ikke bort mye poeng. De kan tape mot et annet topplag, men det er sjelden de legger igjen mye pĂ„ veien. Der har vi et steg Ă„ ta. Vi syns selv vi er et veldig godt lag og da mĂ„ vi vise det mot de vi skal vĂŠre bedre enn. Vi mĂ„ klare Ă„ grave fram trepoengerne nĂ„r det gĂ„r litt imot. 

- Dama hjemme kjenner ikke igjen typen som smeller til pĂ„ banen. Det er ett eller annet med det nĂ„r det handler om Ă„ vinne og ta tre poeng. Da vĂ„kner et annet dyr. Da kan det vĂŠre noen andre sider som bryter fram. 

I videointervjuet over snakker vi en del fotball, men og familie og planer for framtiden. Se det og nyt! FĂ„r du ikke opp videoen, kan du se den ved Ă„ klikke her!

Annonse fra Eliteserien: