🎥 Sitdown-intervju med Henrik Meister: - Jeg er en stor, sterk fyr

Henrik Meister har tatt Sarpsborg 08 med storm. Bli bedre kjent med dansken som en dag håper å bli en av de aller, aller beste.

Annonse:

- Jeg er en stor, sterk fyr. Det viste jeg også mot Hammarby. Jeg liker å smelle til i duellene og har temperament på banen. Jeg har nok fått en del av fysikken fra naturens side, men jeg har også jobbet meg til det.

Kraftspissen tok Sarpsborg 08 med storm etter overgangen i sommer. Hans voldsomme fysikk og temperament på banen mener han imidlertid stammer fra den kamerunske morssiden.

- Det kommer nok kanskje fra min mor. Det er litt temperament der. På banen får jeg et frirom hvor jeg virkelig kan uttrykke meg, men jeg må kontrollere det, sier han.

- Moren min er født og oppvokst i Kamerun, men jeg er fra København. Jeg foretrekker faktisk kulde framfor varmen i Kamerun, men ikke den norske kulden - den er for kald, ler han.

Vil bli av de aller beste

Meisters karriere har de siste sesongene skutt fart. Fra nivå tre i Danmark, gikk han til nivå to og nå eliteseriespill med Sarpsborg.

Saken fortsetter etter sitdown-intervjuet med Meister:

- De siste to årene har ting gått veldig fort for meg. Jeg har tilpasset meg nivåene jeg har spilt og lagene har tatt meg godt i gang. Sarpsborg har tatt meg veldig godt i mot, sier Meister.

- Jeg har store ambisjoner. Jeg vil nå helt opp på den øverste hylle og kalle meg en av de beste. Det er en lang vei, men det er opp til meg selv. Jeg føler at Sarpsborg er det rette stedet for meg nå. De spiller med unge spillere, de liker å ha ballen og det passer meg godt. Jeg trenger nok kanskje litt ekstra plass, men jeg lærer meg mye, sier han ydmykt. 

Familiegutt

Foruten fotballen tilbringer Meister mye tid med to av lagets unggutter - Arnau Casas og Victor Halvorsen.

- Det har kommet en del yngre spillere og det syns jeg personlig er veldig fint, sier han.

Likevel er det familien i Danmark og Kamerun som er aller viktigst for 20-åringen.

- Familie har en veldig stor betydning i livet mitt. Det samme har Kamerun hvor min mors familie er fra. Jeg har mange der, men det er ikke så lett å reise dit. Jeg skal ned neste jul.

Med en ny sesong i sikte, ser Meister stort fram til å score på Stadion - og ikke minst - slå FFK.

- Jeg gleder meg aller mest å score på Stadion og juble med fansen. Det ser jeg fram til, men jeg gleder meg også til kampene mot de store lagene og FFK - den vinner vi selvsagt.

- Jeg kan nok best like å angripe i bakrommet. Det er farten jeg føler er min spisskompetanse, så jeg trives aller best når jeg får brukt fart og fysikk. Det er fett å ha en som Jo Inge Berget som man kan lene seg litt mot. Jeg stiller han masse spørsmål. Det er en flott rollemodell å ha, sier Meister.

Annonse fra Eliteserien: