🎥 Sitdown-intervju med Ørjasæter: - Jeg slutta med fotball og loka rundt

Bli bedre kjent med Sarpsborg 08s kantspiller Sondre Ørjasæter.

Annonse:

- Å gå fra å løpe rundt og prøve score mål, til masse taktikk. Det klarte jeg ikke ta helt inn i hue. Det ble litt mye. Alt handlet om å vinne. Det ble mer seriøst enn gøy for min del, så da ble jeg lei og slutta, sier Sondre Ørjasæter.

Stortalentets vei til eliteseriefotball har ikke vært som for mange andre. 

- Jeg gjorde mye rart. Mine kompiser spilte ikke fotball, så jeg hang meg på dem. Det var skating og bare loke rundt. Jeg var en liten pøbel der, ung og dum. Det var en gøy tid, men nå har jeg funnet gleden ved fotball igjen. Hvis ikke hadde jeg ikke drevet med det. Har jeg ikke gleden, finner jeg på noe annet. Skolen er litt kjørt, men målet mitt er å holde motivasjonen oppe til jeg ikke klarer å spille mer. Jeg vil komme så langt som mulig, kanskje teste meg i utlandet en gang, sier han.

Spilte med Oscar Bobb

Ørjasæter har fått en pangstart i den blåhvite drakta. Medier har omtalt kantspilleren som en komet. Det var ikke nødvendigvis en selvfølge. For drøyt to år siden spilte han 4. divisjon i Stryn.

Se sitdown-intervjuet med Sondre Ørjasæter her:

- Da vi begynte på nier og ellever, spilte jeg for Lyn med mange bra spillere, blant annet Oscar Bobb. Etter det dro jeg til Korsvoll og spilte for gøy. Da gikk jeg til slutt lei og ga meg med fotballen, før jeg flytta til Stryn for tre år siden og spilte for dem i 4. divisjon. Derfra gikk det til Sogndal og nå sitter jeg i Sarpsborg, sier Ørjasæter.

- For min del er det viktigst at det er gøy. Jeg prøver å ikke ha det som en jobb. Det er greia mi, men når man kommer på høyere nivå, blir det en del krav også, men jeg vil holde på leken. Det har vært viktig for meg med overgangen til toppfotballen, utdyper han.

Fra 4. divisjon til Eliteserien på under tre år

Å nettopp steget fra ukjent til populær nærmest over natta var spesiell å ta inn for U21-landslagsspilleren.

- Det var rart. Fra å være en ingen visste hvem var i en liten bygd, til noen begynte å snakke om meg. Det var rart å ta inn, men jeg har ikke tenkt så mye over det. Jeg er en kar som ikke tenker så mye, men det er klart det er kult, sier han og ler.

- Jeg er egentlig en rolig kar som liker å spille fotball og game. Så prøver jeg å bli god i golf. Jeg har ikke noe handicap, men tipper jeg er rundt 30. Jeg er nybegynner, men jeg skal steppe opp i år. Jeg er en sjenert kar, men når jeg blir bedre kjent med folk, byr jeg mer på meg selv, sier han.

Det siste halvåret har det kokt bra rundt den nysignerte Sarpsborg 08-spilleren. Klubber i inn- og utland har forsøkt å få tak i Ørjasæter.

- Det var møter her og der og hele den pakka der. Det er selvfølgelig kult med interesse, men etterhvert ble det litt mye og det var mange, mange tanker som gikk gjennom hodet. Å dra til en utenlandsk klubb tror jeg hadde vært et for stort steg, så jeg tror det passer fint å være her, sier Ørjasæter.

På middag på STAY med fire 08-spillere

Da valget til slutt skulle tas, sto det mellom Sarpsborg 08 og en annen klubb. Ørjasæter hadde på sin side allerede bestemt seg før klubbesøkene.

- Det var mye reising. Det var to døgn med syv fly eller noe. Det var å dra dit, få litt inntrykk, tilbake, så hit. Det gikk helt rundt for meg, men da jeg kom til Sarpsborg skjønte jeg med en gang at jeg ville hit. Jeg skulle egentlig ta valget noen dager før. Da hadde jeg bestemt meg for Sarpsborg, men agenten og faren min anbefalte meg å ta en liten titt det andre stedet også. Da ble det bare en titt, men jeg var egentlig ganske fast bestemt selv, sier han.

Som en del av Sarpsborg 08s opplegg for Ørjasæter-besøket, ble unggutten invitert på Stay med fire av sine nye lagkamerater.

- Jeg fikk plutselig beskjed om at jeg skulle ut og spise med noen her. Det var Sandberg, Øy, Hiim og Berget. Det var kjempekoselig å bli tatt så godt i mot. Det var en bra greie med kjempegod mat og litt inside fra spillerne. Det var veldig bra, sier han.

- Du trives med fotballen her?

- Fotballen her er veldig kul. Det er våran boll, er det ikke? Det er det jeg har lyst til. Jeg har ikke lyst til å løpe så mye defensivt, selvom man må det her. Man må legge litt i potten. Jeg merka det mot Hammarby. Plutselig endte jeg som back mann-mann. Det var fett, sier han.

Annonse fra Eliteserien: