🎥 Sitdown-intervju med Sher: - Spis eller bli spist opp!

Bli bedre kjent med Aimar Sher - svenskirakeren som er snill som et lam utenfor banen, men «kok gæren» når det spilles om poeng.

Annonse:

- I blant kan det tenne til litt ekstra. Det kan være bare bra og dårlig. Når jeg spiller er det på ekte. Man må vinne - uansett hva man deltar i. Det er sånn vinnerskallen min er. Jeg blir slaktet av kompiser om jeg taper, så enten det er kortspill, fotball eller gaming må man vinne, sier Aimar Sher.

CLOSE: Aimar og pappa Hazhar Sher har et veldig tett og flott forhold. (Foto: Privat)
CLOSE: Aimar og pappa Hazhar Sher har et veldig tett og flott forhold. (Foto: Privat)

- Jeg har fått det fra pappa. Han sier alltid: Når du er på banen, så er det spise eller å bli spist opp. Det gjelder å kjøre, være tøff. Etter kampen shaker man hender, respekt liksom, men tiden man er på banen er i alle fall jeg 100 prosent fokusert og gir alt for mitt lag. Det er slik jeg ser på det og det er slik jeg mener det bør være for alle.

I løpet av sine første to treningskamper, især den siste, for Sarpsborg 08, har Aimar Sher vist prov på en voldsom tilstedeværelse i spillet. Med tøft duellspill og intensitet, har han satt seg i respekt både blant med- og motspillere. 

Integrerte seg tidlig: - Ekstremt viktig

Utenfor banen er imidlertid Sher en helt annen. Primært liker han å tilbringe tiden med venner og familie - en familie som betyr ekstremt mye for Sher. Familien kom til Sverige i 2006 da Sher var fire år gammel.

- Vi kom til et land der vi ikke visste noen ting, ikke språket heller, men all ære til foreldrene mine. De studerte språket hver eneste dag. Faren min forsøkte å lære seg språket fra 8 til 16 hver dag i tillegg til å studere samtidig. Det var virkelig slik at man ble tvunget til å tilpasse seg samfunnet, sier Sher.

Saken fortsetter etter videointervjuet:

Klar på at nettopp det å integrere seg i kulturen der man er, er ekstremt viktig.

- Det er mange som kommer til et nytt land og tror de skal få alt servert, men slik er det ikke. Det var veldig tøft, men i dag bor familien min i Sverige, alle har det bra, god helse og tar var på hverandre, kan språket og pappa har startet egen bedrift. Jeg er veldig stolt av dem. Foreldrene tok oss hit for å gi oss en bedre framtid. Det er jeg evig takknemlig for. Jeg kunne ikke bedt om noe mer. De har lært meg alt. Det er slik jeg vil oppfostre mine egne barn, sier Sher.

- Føler meg hjemme i Sarpsborg

Som 18-åring måtte Sher bryte opp i sitt vante liv i Stockholm med familien. Midtbanespilleren ble solgt til Italia for store summer. 

- Det var stort og mye å ta inn. Jeg elsker familien, så å flytte fra dem til en helt ny kultur, et nytt land og bo alene… Det var utrolig mye å ta inn på kort tid, men jeg har vokst ekstremt mye som menneske og tatt med meg lærdom og blitt mye sterkere mentalt, men også på banen. Jeg er 21 år, men jeg har mye erfaring, sier Sher.

Å komme som ung gutt til det kanskje fotballmessig aller mest kyniske landet i europeisk toppfotball ga Sher nyttig erfaring som han har tatt med seg til Sarpsborg.

- Først og fremst så handler det om at man ikke har noen venner når man går på banen. Der må man bytte modus. Om man ikke gjør det, spises man opp. Det er det viktigste jeg lærte der ute, sier han.

- Jeg var i Italia i 1,5 år, et halvår i Nederland. Det føles veldig godt nå. Nå kan jeg fokusere. Vi har et veldig bra lag, veldig gode trenere, men på banen må vi være aggressive. Jeg føler jeg har kommet hjem litt og kan fokusere på fotballen og vise hvem jeg er. 

For selvom Sher allerede har et ordentlig proffopphold bak seg i Italia og Groningen i Nederland, er han klar på at drømmen en dag i framtiden er å spille ute - aller helst i Spania.

- Min drøm har alltid vært å spille i La Liga, bo i Spania. Det er drømmen. Jeg liker fotballen og filosofien. Det er den som passer meg best. Jeg håper en dag kan jeg oppfylle den, sier han.

Annonse fra Eliteserien: