đŸŽ„ Sitdown-intervju med Sher: - Spis eller bli spist opp!

Bli bedre kjent med Aimar Sher - svenskirakeren som er snill som et lam utenfor banen, men «kok gÊren» nÄr det spilles om poeng.

Annonse:

- I blant kan det tenne til litt ekstra. Det kan vÊre bare bra og dÄrlig. NÄr jeg spiller er det pÄ ekte. Man mÄ vinne - uansett hva man deltar i. Det er sÄnn vinnerskallen min er. Jeg blir slaktet av kompiser om jeg taper, sÄ enten det er kortspill, fotball eller gaming mÄ man vinne, sier Aimar Sher.

CLOSE: Aimar og pappa Hazhar Sher har et veldig tett og flott forhold. (Foto: Privat)
CLOSE: Aimar og pappa Hazhar Sher har et veldig tett og flott forhold. (Foto: Privat)

- Jeg har fĂ„tt det fra pappa. Han sier alltid: NĂ„r du er pĂ„ banen, sĂ„ er det spise eller Ă„ bli spist opp. Det gjelder Ă„ kjĂžre, vĂŠre tĂžff. Etter kampen shaker man hender, respekt liksom, men tiden man er pĂ„ banen er i alle fall jeg 100 prosent fokusert og gir alt for mitt lag. Det er slik jeg ser pĂ„ det og det er slik jeg mener det bĂžr vĂŠre for alle.

I lĂžpet av sine fĂžrste to treningskamper, isĂŠr den siste, for Sarpsborg 08, har Aimar Sher vist prov pĂ„ en voldsom tilstedevĂŠrelse i spillet. Med tĂžft duellspill og intensitet, har han satt seg i respekt bĂ„de blant med- og motspillere. 

Integrerte seg tidlig: - Ekstremt viktig

Utenfor banen er imidlertid Sher en helt annen. PrimĂŠrt liker han Ă„ tilbringe tiden med venner og familie - en familie som betyr ekstremt mye for Sher. Familien kom til Sverige i 2006 da Sher var fire Ă„r gammel.

- Vi kom til et land der vi ikke visste noen ting, ikke sprĂ„ket heller, men all ĂŠre til foreldrene mine. De studerte sprĂ„ket hver eneste dag. Faren min forsĂžkte Ă„ lĂŠre seg sprĂ„ket fra 8 til 16 hver dag i tillegg til Ă„ studere samtidig. Det var virkelig slik at man ble tvunget til Ă„ tilpasse seg samfunnet, sier Sher.

Saken fortsetter etter videointervjuet:

Klar pÄ at nettopp det Ä integrere seg i kulturen der man er, er ekstremt viktig.

- Det er mange som kommer til et nytt land og tror de skal fÄ alt servert, men slik er det ikke. Det var veldig tÞft, men i dag bor familien min i Sverige, alle har det bra, god helse og tar var pÄ hverandre, kan sprÄket og pappa har startet egen bedrift. Jeg er veldig stolt av dem. Foreldrene tok oss hit for Ä gi oss en bedre framtid. Det er jeg evig takknemlig for. Jeg kunne ikke bedt om noe mer. De har lÊrt meg alt. Det er slik jeg vil oppfostre mine egne barn, sier Sher.

- FĂžler meg hjemme i Sarpsborg

Som 18-Ă„ring mĂ„tte Sher bryte opp i sitt vante liv i Stockholm med familien. Midtbanespilleren ble solgt til Italia for store summer. 

- Det var stort og mye Ă„ ta inn. Jeg elsker familien, sĂ„ Ă„ flytte fra dem til en helt ny kultur, et nytt land og bo alene
 Det var utrolig mye Ă„ ta inn pĂ„ kort tid, men jeg har vokst ekstremt mye som menneske og tatt med meg lĂŠrdom og blitt mye sterkere mentalt, men ogsĂ„ pĂ„ banen. Jeg er 21 Ă„r, men jeg har mye erfaring, sier Sher.

Å komme som ung gutt til det kanskje fotballmessig aller mest kyniske landet i europeisk toppfotball ga Sher nyttig erfaring som han har tatt med seg til Sarpsborg.

- FÞrst og fremst sÄ handler det om at man ikke har noen venner nÄr man gÄr pÄ banen. Der mÄ man bytte modus. Om man ikke gjÞr det, spises man opp. Det er det viktigste jeg lÊrte der ute, sier han.

- Jeg var i Italia i 1,5 Ă„r, et halvĂ„r i Nederland. Det fĂžles veldig godt nĂ„. NĂ„ kan jeg fokusere. Vi har et veldig bra lag, veldig gode trenere, men pĂ„ banen mĂ„ vi vĂŠre aggressive. Jeg fĂžler jeg har kommet hjem litt og kan fokusere pĂ„ fotballen og vise hvem jeg er. 

For selvom Sher allerede har et ordentlig proffopphold bak seg i Italia og Groningen i Nederland, er han klar pÄ at drÞmmen en dag i framtiden er Ä spille ute - aller helst i Spania.

- Min drĂžm har alltid vĂŠrt Ă„ spille i La Liga, bo i Spania. Det er drĂžmmen. Jeg liker fotballen og filosofien. Det er den som passer meg best. Jeg hĂ„per en dag kan jeg oppfylle den, sier han.

Annonse fra Eliteserien: