0-0 og Eliteserien 2021

Oppdatert: Etter 1-1 mellom Start og Brann onsdag kveld, holdt Sarpsborg 08s ene poeng mot Sandefjord. Plassen i Eliteserien er sikret.

Sarpsborg 08 avsluttet ikke med noe fyrverkeri i siste hjemmekamp i 2020. Man måtte forsvare seg til sin fjerde strake uavgjort med en mann mindre på banen. Det bør likevel være tilstrekkelig til å fornye kontrakten.

Annullert Sandefjord-scoring

Åtte minutter inn i kampen trodde Sandefjord at de hadde tatt ledelsen, da ballen endte i mål etter en corner. De blåhvite signaliserte imidlertid for at Rufo hadde prøvd å kopiere det en nylig avdød legende gjorde i VM i 1986. Dommer Hagenes var enig, og i stedet for å bli ført opp på scoringslista, ble gjestenes nummer 10 tildelt et gult kort for hands.

Sulayman Bojang kom seg rundt på kanten ved flere anledninger. I spesielt ett tilfelle ble det farlig. Innlegg traff Ole Jørgen Halvorsen, men et Sandefjord-bein kom i mellom og forhindret scoring.

Det var likevel bortelaget som hadde et vist initiativ, og 25 minutter inn i oppgjøret, var det helt utrolig at de ikke tok ledelsen. Vega mottok en nydelig ball i bakrom fra sarpingen Brice Wembangomo, og tok med seg Rufo. Denne gang forsøkte spanjolen seg med foten. Flere ganger. Fra kloss hold. Men skuddene gikk først i oppofrende 08-blokker, og deretter utenfor.

Kampen var tidvis oppstykket grunnet mange frispark og stopp i spillet, men Sarpsborg 08 hevet seg noe mot tampen av den målløse omgangen.

Sandefjord var farlig frampå sekunder etter sidebyttet. Tidligere 08-spiller Kristoffer Normann Hansen lurte seg inn i bakrom, men Joachim Thomassen fikk heldigvis kastet seg ned og blokkert avslutningsforsøket i siste liten. Dessverre måtte kapteinen ut på båre etter den heltemodige involveringen.

Rodde i land poenget med ti spillere

Problemene skulle bli flere for hjemmelaget. Ole Jørgen Halvorsen fikk sitt andre gule kort kun ti minutter inn i andre omgang. For en uke siden utlignet sarpingene med en spiller mindre på banen. Kunne de ta ledelsen denne gangen også, eller burde man fokusere på å prøve å beholde ett poeng? Innbytter Soltvedt hadde hvert fall et godt skuddforsøk, men Storevik reddet godt. Samme Soltvedt var imidlertid dele av en 5-backslinje defensivt.

Laget fra den andre siden av fjorden skapte et visst trykk på vertenes halvdel etter utvisningen, men de aller største mulighetene lot vente på seg. I stedet fikk Tobias Heintz en sjanse av det vanvittige slaget. Kreuzriegler slo en håpløs pasning rett utenfor egen boks. Heintz satt fart mot gjestenes mål, men idet han skulle avslutte, rettet midtstopperen opp sin egen feil med en solid takling. Kort tid senere ble Næss i siste liten forhindret i å skyte fra 16 meter.

De rødkledde var faktisk farligere i 11 mot 11 enn de var i overtall, mens hjemmelaget overraskende nok hadde flere offensive bidrag med ti spillere på banen. På overtid, og spesielt i det 98. spilleminutt, var vel å merke Sandefjord ufattelig nære å avgjøre kampen. Nilsson reddet headingen til Grorud, og Utvik blokkerte returen på strek.

Sandefjord trengte imidlertid kun det ene poenget for å fornye kontrakten i Eliteserien. Grunnet en viss matematisk sannsynlighet, måtte Sarpsborg 08 vente litt med å føle seg helt sikre. Da spillerne tuslet av banen etter årets siste hjemmekamp, var det nok likevel med en lettelse over at Sarpsborg Stadion kommer til å være en eliteseriearena også i 2021.