08-prosjekt hylles

Sarpsborg 08s samarbeid med Sandesundsveien skole og Sarpsborg kommune blir lagt merke til i regjeringen.

Annonse:

En gang i uka har arrangerer Sarpsborg 08 trening for elever ved Sandesundsveien skole.

- Det er et veldig spennende prosjekt. Jeg er veldig glad for at Sarpsborg 08 stiller opp med det tilbudet til de barna som trenger en fritidsaktivitet og som da kan være sammen med venner, men som ikke hadde fått tilbudet om ikke Sarpsborg 08, Sarpsborg kommune og stat hadde samarbeidet, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne.

- Idretten har gått foran

- Idretten har gått foran, men vi ser også at andre frivillige organisasjoner også tar sine initiativ. Vi har mye å lære av idretten på det området, sier Horne.

- Fotballen er kjempeviktig for Sandesundsveien skole. Vi har opp mot 70 prosent minoritetsbarn på skolen vår. 30 prosent av familiene på skolen vår lever under fattigsdomsgrensa. Flere har ikke råd til organisert idrett. Derfor er tiltak som dette utrolig viktig for barna, sier Ann Kristin Paulsen ved Sandesundsveien skole.

Solveig Horne snakket - og lyttet - ivrig på Sarpsborg 08 og Sandesundsveien skole.
Solveig Horne snakket - og lyttet - ivrig på Sarpsborg 08 og Sandesundsveien skole.

Paulsen brenner for integrering og tilrettelegging for minoritetsgruppene.

- Vi arrangerer selv tiltak for også å få med foreldrene aktivt. Vi håper å gjøre Sandesundsveien skole til en lokal møteplass. Den jobben er vi godt i gang med, sier hun.

På tvers av religioner

I tillegg til de ukentlige treningene, er Brobyggende fotball et viktig tiltak. Her arrangeres en årlig turnering for alle på tvers av religioner og etnisitet. Klubb og kommune, moskeer, ung religionsdialog, ungdommens bystyre og politiet samarbeider om dette.

- Her stiller vi med mat og drikke og litt utstyr. Det er utelukkende positivt og favner bredt, sier Morten Riise i Sarpsborg 08.

IMG_0070
POPULÆRE: Tobias Heintz og Krépin Diatta er populære blant de unge på Sandesundsveien skole.
Annonse fra Eliteserien: