08 utlignet 8 minutter på overtid

Sarpsborg 08 sikret seg ett poeng mot Mjøndalen med siste spark på ballen.

Annonse:

Og for et spark på ballen det var fra Joachim Thomassen! Mjøndalen hadde ledet fra det andre spilleminutt, og så ut til å ta med seg alle de tre poengene, men kapteinen hamret inn den viktige utligningen fra bakerste stolpe. 

Sarpingene var selvsagt glade for å unngå tap, men prestasjonen var varierende, og sluttresultatet er isolert sett ikke noe å være veldig fornøyd med. 
 

Tidlig baklengsmål 

Sarpsborg 08 virket ikke å være klare til avspark. Først måtte Anders Kristiansen ut og avverge en lang ball i bakrom som gikk forbi samtlige ledd hos de blåhvite. Dette skremmeskuddet til tross - Mjøndalen tok ledelsen før det var spilt to minutter. Gjestene vant tre/fire dueller på rad etter et langt innkast, og Sondre Solholm Johansen sparket ballen i nettaket i keeperhjørnet. Assistentdommer signaliserte med flagget, men etter en kjapp dialog valgte hoveddommer å godkjenne scoringen. 

Våre gutter våknet imidlertid etter det tidlige baklengsmålet. Man tok hånd om sakene på eget kunstgress, og rullet opp et par gode sjanser til å utligne umiddelbart. Fardal Opseth headet like utenfor. Ofkir skøyt like over. 

Den største stormoffensiven sluknet ganske fort, men hjemmelaget skapte ytterlige et par ålreite muligheter før omgangen var halvspilt. Et skudd fra Nicolai Næss fra god posisjon ble blokkert. Makani reddet headingen til Lindseth, etter godt forarbeid fra nevnte Næss, Ødegaard og Ofkir. 

Mjøndalen hadde knapt vært over midtstreken etter det andre spilleminutt. De benyttet enhver anledning til å dra ned tempoet og stykke opp kampen. Krigerinstinktet deres var det derimot ingenting å si på - målscoreren var inne i eget felt og blokkert Fardal Opseths skudd, etter lekre kombinasjoner mellom Thomassen og Lindseth. 

Sarpsborg 08 hadde ballen to tredjedeler av tiden i første omgang, men det var kun Mjøndalen som hadde klart det eneste som til syvende og sist betyr noe, nemlig å score mål. 

Svakere spillemessig etter pause

Kampbildet endret seg ikke etter sidebyttet. Mjøndalen fikk gult kort for drøying av tid allerede i det 53. spilleminutt (en strengere dommer ville muligens utdelt dette allerede før hvilen). Forskjellen var at det ikke var like god flyt i angrepsspillet til de blåhvite, og at bortelaget kom på et par småfarlige kontringer. Trenerteamet gjorde et dobbeltbytte syv minutter inn i omgangen, da Halvorsen og Konè ble byttet inn. 

Sistnevnte var nær ved å utligne etter få minutter på banen, men verken han eller Lindseth nådde frem på det gode innlegget til Wichne, og Thomassen traff ikke mål fra skrått hold på bakerste stolpe. 

Vertene kom til noen skuddmuligheter ved Næss og Konè, og headinger ved Salètros og Lindseth, men presisjon og/eller kraft manglet. Steffen Lie Skålevik og Emil Pàlsson fikk spille de siste ti minuttene, i håp om at de kunne utgjøre en forskjell. 

Det var imidlertid en tidligere innbytter - Ole Jørgen Halvorsen - som holdt på å bidra til scoring på overtid. Han fant Ben Karamoko på bakerste stolpe, og headingen smalt i krysstverrliggeren. 

Hjemmepublikummet var i ferd med å resignere. Noen av de 2000 som hadde fått plass, hadde forlatt stadion, og fikk dermed ikke se utligningsmålet. Men i siste sekund dukket altså kapteinen opp med en kanon etter ett av mange innlegg fra Eirik Wichne. 

Dette var selvsagt vanvittig surt for Mjøndalen, som hadde spilt en taktisk perfekt kamp, men som for andre runde på rad måtte se seieren glippe med siste spark på ballen. Sarpsborg 08 unngikk med dette både et surt tap, og å slippe tabellnaboen foran seg.  

Kampfakta

Eliteserien, 13. runde
Sarpsborg 08 - Mjøndalen 1-1 (0-1)
Sarpsborg Stadion

Mål:
0-1: Sondre Solholm Johansen (2)
1-1: Joachim Thomassen (90+8)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Anders Kristiansen - Mikael Dyrestam, Bjørn Inge Utvik, Benjamin Karamoko - Joachim Thomassen, Nicolai Næss, Anton Salètros (Emil Pàlsson, 80. min), Magnar Ødegaard (Eirik Wichne, 44. min) - Mohamed Ofkir (Ole Jørgen Halvorsen, 53. min), Kristian Fardal Opseth (Ibrahima Konè, 53. min), Jonathan Lindseth (Steffen Lie Skålevik, 81. min)

Gult kort, Sarpsborg 08:
Ibrahima Konè
 

Annonse fra Eliteserien: