1-1 for endte gang

Sarpsborg 08 har spilt 1-1 i fire av de fem første kampene, inkludert dagens hjemmemøte med Mjøndalen.

Mjøndalen fikk kampens første mål, til tross for Sarpsborg-dominans. 08 fikk omsider utligningsmålet, men da nærmest stoppet sjanseproduksjonen. Det ble kun ett poeng i lørdagskampen i et regntungt Sarpsborg.

Sarpsborg 08, som gikk ut i en slags 3-5-2-formasjon, hadde tilnærmet alt av banespillet de første ti minuttene. Noen sjanser ble imiderltid ikke skapt, og i stedet kom det en kontring den andre veien. Lynhurtige Brustad fosset opp høyrekanten og la 45 grader ut til Brochmann, som heldigvis ikke fikk dreis på skuddet sitt.

Hjemmelaget beholdt initiativet, men da man mistet ballen etter småspill på egen halvdel ble det skummelt. Heldgivis ble Occean avblåst for offside. Samme mann var nær ved å bli spilt alene igjennom kort tid senere, men Vasyutin leste situasjonen og fikk beinet ballen unna.

Brunt bortemål

Så fikk de brune og hvite uttelling - av det noe heldige slaget. Et skudd fra returrommet endte opp som en korkåpner-pasning til Christian Gauseth. 34-åringen viste at han kan mer enn å lage humorprogrammer og være fotballekspert, da han plasserte ballen uttagbart i det lengste hjørnet.

Omsider begynte vertene å bryte gjennom Mjøndalens forsvar. Ole Jørgen Halvorsen hadde noen minutter i rampelyset. Først headet han rett over mål. Deretter gikk han i bakken i 16-meteren, men fikk gult kort for filming. Den tidligere Borgen-spilleren avsluttet med å legge igjen til Zachariassen på 16 meter, men skuddet ble blokkert i siste sekund.

De blåhvite nærmet seg scoring nå. Lindseth fant Strand Larsen inne i feltet. Den 193 centimeter høye spissen trengte ikke hoppe, men bommet rett og slett på ballen fra kloss hold.

Det var lenger mellom de store sjansene i omgangens siste kvarter. Mjøndalen, som i utgangspunktet hadde en defensiv innstilling, la seg selvsagt ikke mindre bakpå etter å ha fått ledermålet. Etter mange blokkerte skuddforsøk fra Sarpsborg 08, fikk imidlertid Ole Jørgen Halvorsen ballen forbi blokka på overtid, men ikke forbi keeper, som gjorde en fantastisk redning. Laget fra Buskerud tok med seg en ett-målsledelse til hvilen.

De første ti minuttene av andre omgang var veldig oppstykket. Flere av bortelagets spillere lå nede med skade, og de brukte enda lengre tid på faste situasjoner enn de hadde gjort før pause.

Kanon fra Næss

Men så fikk de blåhvite frispark på 30 meter. Midtstopper Nicolai Næss valgte like greit å skyte, og det var ingen dum løsning, for ballen lagde nesten hull i nettet! 1-1.

Den tidlige utligningen smakte selvsagt veldig godt. Men de som trodde at det nå skulle bli spill mot ett mål i jakt på de blåhvites mål nummer to, måtte tro om igjen. Sarpingene har scoret kun ett mål i samtlige eliteseriekamper så langt, og den andre satt langt inne også i dag. Faktisk var gjestene noe mer med i kampen etter 1-1-målet.

Ole Jørgen Halvorsen var mye involvert i kveld, og kom til en god skuddmulighet da han fikk med seg ballen inne i feltet. Vinkelen ble dessverre for skrå, og Faye Lund reddet.

Klokka gikk ubønnhørlig fort, og tiden var i ferd med å renne ut for Sarpsborg 08. Man hadde ballen mye, men varierte for mye i kvaliteten på hva man gjorde med den. En utfodring for laget er å sette sammen 90 sammenhengende gode minutter. En annen er som kjent målproduksjonen. På de fem første kampene står laget med fattige to scoringer fra spissene. I dag startet trenerteamet med Strand Larsen og Salvesen, og avsluttet med Skålevik og Ruud Tveter.

Det ble lagt til hele syv minutter, men denne kampen fikk ingen seierherre.