1-1 igjen

Sarpsborg 08 spilte 1-1 på Haugesund Stadion - for fjerde gang på de siste fem besøkene.

Sarpsborg 08 kom under i duellstatistikken og målprotokollen, men slo tilbake etter hvilen og fikk med seg ett poeng fra naturgresset i Rogaland. Dermed har sarpingene innledet sesongen med to 1-1-kamper.

Haugesund vant krigen i første omgang

Det var mye kriging - både i boksene og på midten - det første kvarteret. Så kom kampens første målsjanse, om den kunne kalles det. Wadji rundlurte Næss på høyrekanten, og la inn i boksen der Tveita til slutt fikk klarert.

Like før halvtimen var spilt, lagde Azofeifa frispark på 20 meter. Stølås skrudde ballen i stolpen med innsiden av foten. Den gikk så i ryggen på en ulykksalig Vasyutin og trillet inn i garnet.

Dødballmålet, som kom litt ut av ingenting, endret selvsagt forutsetningene og kampbildet. Sarpsborg 08 hadde ingen grunn til å stresse med over en time igjen på klokka, men måtte etter hvert ta større risiko offensivt. Samtidig fikk FKH økt selvtillit og ble noe mer velspillende i kjølvannet av scoringen. De vant også litt flere av de fysiske 50/50-duellene.

Fem minutter før pause fikk hjemmelaget verken klarert skikkelig eller flyttet ut laget etter et langt innkast. Dermed ble ballen lempet inn i feltet igjen. Ole Jørgen Halvorsen har fått mer ut av slike upressede headinger tidligere.

Det stod 1-0 halvveis.

08 brukte pausen godt

Sarpsborg 08 brukte under to minutter av den andre omgangen på å utligne. Halvorsen spilte fri Skålevik, som fant Strand Larsen inn i feltet. Keeper reddet, og returen fra Azofeifa ble blokkert. Klisjeen "alle gode ting er tre" ble innfridd da Kristoffer Zachariassen fikk banket inn 1-1.

Kun fire minutter senere var de signalgrønne sikre på at de hadde snudd kampen. Azofeifa slo en presis corner på hodet til Zachariassen, som regelrett stanget ballen i lengste kryss. Midtbanespilleren ble dessverre ikke to-målsscorer, da målet ble annulert, trolig for en offside foran keeper.

Så fulgte noen minutter med Haugesund-sjanser både på corner og innlegg, men uten at noen fikk pirket laget tilbake i ledelsen. Vertene fikk også et indirekte frispark på 15 meter, da målscorer Zachariassen fikk gult kort for filming. Han blokkerte skuddforsøket selv, og Vasyutin fikk heldigvis slått ballen på utsiden av stolpen.

Ingen av lagene maktet å tilrive seg noe skikkelig initiativ den siste fjerdedelen av kampen. Ei heller den avgjørende scoringen. Dermed endte det 1-1 igjen mellom Haugesund og Sarpsborg 08.