1-1 mot Mjøndalen

En sen utligning fra Mjøndalen hindret Sarpsborg 08-seier i generalprøven før seriestart.

Generalprøven, som ble spilt på selve frigjøringsdagen mot Mjøndalen, startet jevnspilt mellom to lag som de første ti minuttene vekslet på å ha initiativet i kampen.

Ole Jørgen Halvorsen var spilleren som skulle få oppgjørets første mulighet. Det skjedde etter en god overgang hvor Ibrahima Koné først flikket fri Ofkir i bakrom. Kantspilleren slo over motsatt der Halvorsen kom til skudd i boks, men MIF-keeper Makani fikk holdt igjen beinet og reddet.

Ofkir og Koné skulle på ny være involvert da Sarpsborg 08 tok ledelsen få minutter senere. Etter å ha etablert seg på MIFs halvdel over tid, var det Eirik Wichne som med hud og hår som innsats kom først på et overlegg fra Moa Ofkir i det 15. minutt. To touch senere lå ballen i mål etter at Ibrahima Koné hadde spasert den over streken.

Mjøndalen fikk en god målsjanse etter 22 minutter, men Anders Kristiansen var med på notene og hindret Brustads avslutning etter en god overgang.

Sarpsborg 08 var meget gode i denne perioden av kampen og rullet opp flere gode angrep  mot hjemmelaget. Både i etablert angrep og på dødballer kom de blåhvite seg til halvsjanser.

Kunne doblet før pause

Halvsjanse var det ikke da Ibrahima Koné avsluttet i det 39. minutt. Moa Ofkir presset MIF-keeper Makani til en dårlig utboksning. Ballen havnet hos Thomassen som fant Koné. Spissen rundet keeper, men avsluttet over rett etter da han var i ubalanse. Der kunne fort sarpingenes ledelse vært doblet.

Doblet kunne den fort ha vært tre minutter senere da Halvorsen fikk ballen tilbake etter et innlegg fra høyre. Borgen-gutten avsluttet på direkten, men Makani fikk med nød og neppe avverget til corner.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-1 - en ledelse som nok burde og kunne vært større sett med blåhvite øyne.

Der førsteomgangen var full av sjanser, ble den første halvtimen av andreomgang en helt annen. Lagene byttet på å ha ball, men sjansene uteble.

Kampen endte med det 1-1. Sarpsborg 08 serieåpner hjemme mot Haugesund 16. mai.

Sen utligning

Omgangens første, store sjanse var det Mjøndalen og Alfred Scriven som fikk etter 77 minutter. Etter en dødball avsluttet angriperen utenfor fra skrått hold.

Rett før slutt ble Mjøndalen tildelt straffespark etter at Simen Nilsen felte en MIF-spiller innenfor 16-meteren. Keeperen var på straffesparket til Brochmann, men klarte ikke å hindre utligning.