1-1 nok en gang

Sarpsborg 08 tok ledelsen i Bergen, men det ble ikke seier denne gangen heller.

08 fikk med seg et sterkt og viktig poeng fra bortemøtet med Brann, men i dag hadde man gode muligheter til å få med seg en etterlengtet seier. Sluttresultatet ble 1-1 for tredje kamp på rad.

Den første halvtimen var særdeles lite begivenhetsrik. Sarpsborg 08 lå lavt eller ble spilt lave - alt ettersom -  men hadde forholdsvis god kontroll defensivt. De rødkledde viste sporadisk noen positive takter, men de store sjansene lot vente på seg. Sarpingene hadde lite å bidra med offensivt. Det lille å melde om var et skudd via en motspiller og utenfor fra Bojang, samt et skudd på keeper fra Salètros på den påfølgende corneren.

Mot tampen av omgangen hadde Brann en fin periode, og det ble hett i og rundt gjestenes boks. Bjørn Inge Utvik hadde flere helt avgjørende blokkeringer og kroppsdueller med formspilleren Bamba. Mitov Nilsson hadde en god redning på et skudd fra Strand.

Det var lite å si på at det stod 0-0 halvveis.

Bortelaget gjorde noen endringer i formasjon og posisjoner fra start i den andre omgangen. Sulayman Bojang, som hadde spilt spiss før hvilen, var tilbake i vingbackposisjon, mens Ole Jørgen Halvorsen var tilbake som midtspiss.

Den blåhvite bergenseren sendte Sarpsborg foran

De blåhvite stod litt høyere i banen, holdt ballen mer i laget og fikk tidlig betalt. Det var tøffe dueller og kaos i boksen etter en corner. Vegard Forren drev bryting med Sebastian Jarl, mens Gaute Vetti fikk pirket ballen i garnet på sitt andre forsøk.

Mange fryktet kanskje at Sarpsborg 08 nå ville legge seg bakpå umiddelbart, men slik ble det ikke. I kjølvannet av ledermålet, hadde bortelaget et par gode muligheter. Et presist frispark fra Salètros ble såvidt slått til corner, og på dette hjørnesparket headet Utvik like over.

Forspilt sjanse og baklengs

Med et drøyt kvarter igjen plukket Anton Salètros opp en feilpasning fra Branns sisteskanse Håkon Opdal. Han hadde med seg to spillere på blank kasse, men valgte i stedet å skyte fra noe skrått hold. Keeper reddet, og i stedet satt ballen i motsatt mål et drøyt minutt senere. Bamba ble spilt opp feilvendt i feltet og la igjen til Barmen som fant nettmaskene.

Etter dette målet, ble derimot sarpingene spilt lave. Man lot Brann ha initiativet i kampen, uten å slippe til for mange farligheter. Det hele ebbet ut med 1-1 og ett poeng til hvert av lagene.