50 år etter siste kioskvakt var Liv tilbake på Stadion

Hun tok 65 øre pr. pølse og fikk provisjon av salget. 50 år etter hun sjarmerte publikum fra kiosken i nordre sving ved store stå, fikk Liv Mogstad Undheim omvisning på "nye" Sarpsborg stadion.

Annonse:

- Det her vekket mye følelser og minner. Så utrolig flott det har blitt! utbryter Undheim.

Sammen med mannen Magnar Undheim er paret på besøk hos Torkjell og Ellen Spigseth. En tanke om å besøke Stadion - området hun vandret i og ved i ungdommen - slo Liv. Torsdag var hun tilbake. 

HER STO KIOSKEN: Magnar (f.v.), Liv, Torkjell og Ellen i området der Livs kiosk sto på 60-tallet.
HER STO KIOSKEN: Magnar (f.v.), Liv, Torkjell og Ellen i området der Livs kiosk sto på 60-tallet.

- Jeg kan ikke huske å ha vært innom Sarpsborg stadion siden den siste kioskvakta jeg hadde. Det var en fin bi-jobb ved siden av studiene i Sarpsborg. Vi fikk provisjon av salget den gang. Jeg husker spesielt et oppgjør mot Gjøvik-Lyn. Vi åpnet to timer før og jeg fikk åtte kroner den dagen. Det var mye, sier hun. 

Solgte pølser, lagerøl og sigaretter

Over en periode på fem-seks år sto hun kioskvakt på Stadion. Liv startet som sjokoladeselger på tribunene, men jobbet seg oppover, som hun kaller det selv. Til slutt ble det egen kiosk på hjørnet av store stå. 

- Der fikk man kjøpt pølser til 65 øre og en 20-pakning med sigaretter til 2,35. I tillegg solgte vi lagerøl. 

På runden på Stadion ble hun tydelig imponert over hva klubb og kommune har fått til de siste årene. Spesielt gjorde møtet med nybygget, der både fotballkrets, idrettsråd og Sarpsborg 08 har flyttet inn, inntrykk.

Ole-Henrik Andersen og Kjell Einar Andersen viser fram et bilde av Stadion fra 1930-tallet.
Ole-Henrik Andersen og Kjell Einar Andersen viser fram et bilde av Stadion fra 1930-tallet.

- Man blir jo veldig imponert når man kommer tilbake og ser hva som har skjedd. Det var utrolig kjekt og fasilitetene har blitt veldig fine, sier hun.

Fikk se Stadion-bilde fra 1930

På rundturen fikk familiene se klubbens nye VIP- og møtelokaler, i tillegg til kontorer, storskiosken og mimring i idrettsrådets historiebøker hvor de blant annet fikk se det aller første bildet som eksisterer av Sarpsborg stadion - fra 1930-tallet.

Med et nytt skjerf rundt halsen vender Mogstad Undheim og mannen nå snuten vestover til Sirdal. Klare på at at de følge Sarpsborg 08 nøye. 

- Det skal vi! Vær dere sikre.

IMG_7622
OMVISNING: Liv i området der kiosken hun hadde ansvar for sto.

 

Annonse fra Eliteserien: