Aimar Sher klar for Sarpsborg 08

Den svenske midtbanespilleren Aimar Sher har skrevet en treårskontrakt med Sarpsborg 08.

Annonse:

- I Aimar får vi en spiller som er god på å bryte linjer. Han har bra lengder i spillet, er veldig bevegelig og ønsker alltid ballen. Han er god på å finne og utnytte rom og har, tross sin unge alder, god erfaring. Vi snakker om en spiller som ble solgt rett til Serie A fra Hammarby for få år siden, sier hovedtrener Stefan Billborn.

Billborn var også mannen som i sin tid tok 16 år gamle Sher opp i Hammarby. 

- Det som er gøy med Aimar, er ikke at han fikk sjansen - han grep den, har Billborn uttalt i et tidligere intervju.

- Siden Aimar dro fra Hammarby har han utviklet seg mye. Først og fremst har han blitt enda mer moden. Etter et par tøffe sesonger i Italia og Nederland, får vi inn en veldig revansjelysten spiller med stort potensial. Han viste seg veldig fordelaktig fram da han trente med oss, sier Billborn.

- Sarpsborg er helt perfekt for meg

Midtbanespilleren, som fyller 21 år i dag 20. desember, viste seg fram på en veldig god måte da han under senhøsten trente med Sarpsborg 08. 

- Jeg føler Sarpsborg 08 er en helt perfekt klubb for meg nå. Fotballen her passer meg utrolig bra, noe jeg fikk bekreftet ytterligere da jeg var her på treningsopphold i oktober og november. Jeg har hatt Stefan og Jocke tidligere, vet hvordan de vil spille og det passer meg perfekt. Jeg har fått et utrolig godt førsteinntrykk av alle i Sarpsborg. Alt føles rett og slett riktig, sier Sher.

21-åringen kommer altså til Sarpsborg fra opphold i Spezia og Groningen. Før dette var han i Hammarby hvor han ble solgt til den italienske klubben. Da han forsto at det kunne bli noe med Sarpsborg, la Sher alt annet på is.

- Det har vært andre alternativer, men jeg har valgt å fokusere fullt ut på Sarpsborg. Det føles veldig godt at ting settes på plass. Jeg ønsker forutsigbarhet, så derfor har jeg skrevet en treårskontrakt. Jeg håper å gjøre det bra fra første stund. Jeg vil vise meg fram, sier han.

- Den norske ligaen er bra, så jeg er veldig motivert. Jeg gleder meg bare til å komme inn i troppen med mye energi. Jeg liker ikke snakke så mye om egne kvaliteter, men det eneste jeg kan garantere, er at jeg alltid gir 110 prosent for laget.

- Alltid full spiker

Sportssjef Hampus Andersson har de siste dagene jobbet med å få på plass Aimar Shers signatur.

- Det var godt å lande denne. I Aimar Sher får vi inn en anvendelig midtbanespiller. Han er kvikk, kan passere ledd og er pasningssikker. Man vil alltid få full spiker fra Aimar. Han er i tillegg i en veldig fin alder og kommer til oss med masse energi og motivasjon. Vi er fornøyd, sier Andersson.

Aimar Sher er midtbanespiller. Han står bokført med åtte aldersbestemte landskamper for Sverige, senest for U21 i 2021. Han var også en del av Hammarby-laget som tok svensk cupgull i 2021. Sher står bokført med 37 kamper for den svenske hovedstadsklubben.

Kontrakten med Aimar Sher strekker seg ut 2026-sesongen.

Annonse fra Eliteserien: