Alexander Jakobsen klar for Sarpsborg 08

- En spiller med tempo og teknikk. Toppnivået er høyt, sier sportssjef Thomas Berntsen om den nysignerte kantspilleren Alexander Jakobsen.

Alexander Jakobsen har signert en ettårskontrakt med Sarpsborg 08. Den danske 25-åringen kommer til Sarpsborg 08 fra spill i IFK Norrköping, men har tidligere representert Bodø/Glimt. Mandag ankom han klubbens treningsleir i Marbella for å bli en del av troppen.

Annonse:
- Han har en spillestil som er veldig skapende både for seg selv og medspillere. Han gjør de han har rundt seg gode, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Stahre ble avgjørende

Jakobsen står bokført med 79 kamper i Allsvenskan. Kantspilleren var i sin ungdom en del av PSV Eindhovens yngresavdeling og har senere spilt for Falkenberg, Bodø/Glimt, Viborg, IFK Norrköping og Kalmar. 

- Michael Stahre var en stor grunn for at jeg valgte Sarpsborg 08. Han er en trener som har en plan og er kjent for å hjelpe en masse spillere opp og fram. Jeg kjenner Sarpsborg og vet de vil spille god aggressiv fotball. Jeg har glad for at jeg får muligheten og vil gjøre alt hva jeg kan for å hjelpe Sarpsborg 08, sier den dansk-egyptiske spilleren.

PÅ PLASS: Alexander Jakobsen har allerede hatt sin første økt med nye lagkamerater.
PÅ PLASS: Alexander Jakobsen har allerede hatt sin første økt med nye lagkamerater.

Voldsom teknikk

Jakobsen har for øvrig notert seg for en a-landskamp for Egypt. 

- Jakobsen er anvendelig, men vil først og fremst konkurrere om en plass på en av kantene hos oss. Han har x-faktor over seg med tempo og teknikk. Toppnivået er høyt og det må vi jobbe med at han skal levere opp mot så ofte som mulig. Får vi til det, har vi en spiller som beriker oss og vil begeistre Stadion-publikummet, sier Berntsen.

Som får støtte av hovedpersonen selv.

- Jeg er en spiller med styrker i det offensive spillet. Jeg liker å utfordre og kan like å ha ballen og hjelpe medspillerne mine. Ambisjonen er å hjelpe Sarpsborg og spille masse, sier Jakobsen.

Annonse fra Eliteserien: