Amadou Camara er klar for Sarpsborg 08

Det afrikanske spisstalentet Amadou Camara har signert en langtidskontrakt med Sarpsborg 08.

- Jeg gleder meg veldig til å spille i Sarpsborg. Det er en klubb jeg har fått fulgt tett med tanke på de spillerne som har kommet til klubben fra Oslo FC Academy. Jeg har sett flere kamper og har kvaliteter jeg tror kommer til å bli bra for laget. Jeg skal jobbe alt jeg kan for å ta nye steg i Sarpsborg 08, sier spissen.

Se noe av det Camara har prestert for klubblaget i Senegal her:


Amadou Camara er navnet på Sarpsborg 08s nyeste signering. Angrepsspilleren, som nylig fylte 21 år, kommer fra Oslo FC Academy der han i år har vært lagets og ligaens beste angrepsspiller. 

Kontrakt ut 2024

- Camara er en spiller vi har fått tilgang til gjennom et godt samarbeid med Youssoupha Fall og Oslo FC Academy i Senegal. Det vi har sett selv, viser oss en stor, sterk spiss med spennende ferdigheter. Det er en spiller med stort potensial, mener sportssjef Thomas Berntsen.

Amadou Camara la torsdag ut på sin Instagram at han trente med Moubarack Compaoré. Sistnevnte er ventet å komme til Sarpsborg i løpet av noen dager, mens det kan ta noe lenger tid med Camara.
Amadou Camara la torsdag ut på sin Instagram at han trente med Moubarack Compaoré. Sistnevnte er ventet å komme til Sarpsborg i løpet av noen dager, mens det kan ta noe lenger tid med Camara.

Camara har signert en kontrakt med Sarpsborg 08 ut 2024-sesongen.

- Vi stoler veldig på Yossoupha Fall og jobben han gjør for Oslo FC Academy og til dels oss. Han er klokkeklar på kvalitetene til Camara. Hverken Fall eller Oslo FA har sviktet oss tidligere. Spillerne som har kommet til oss derfra, har ofte vært av høy klasse, sier sportssjefen.

Avtalen mellom klubbene og spiller er underskrevet i Afrika med Fall til stede. Rent økonomisk er det ikke snakk om en stor avtale sett fra Sarpsborg 08s side.

- Dette løste seg innenfor en ramme som er veldig overkommelig for oss. Oppsiden er stor. Nå må vi legge til rette for utvikling og oppfølging av Camara, så får han bruke den tiden han trenger på å ta sine steg, sier Berntsen.

- Han har et enormt potensiale

Fra Senegal kan Fall fortelle om en spiller han mener har et skyhøyt potensial.

- Han er U23-landslagsspiller fra Mali og er av landets beste spillere. Camara ble hentet til Oslo FC Academy fra Real Bamako i januar. Han er ligaens beste spiss og har et enormt potensiale. Jeg mener han har potensial til å kunne spille i de største ligaene. Det er litt opp til han selv, sier Fall.

Og utdyper følgende om kvalitetene til spisstalentet:

- Han er en veldig sterk spiller som er flink til å verne om ballen. Han er god én mot én og har bra teknikk. Han har rett og slett et stort potensiale.

Sarpsborg 08 jobber med å få Camara på plass i Sarpsborg i løpet av august måned.

Annonse fra Eliteserien: