Anders Kristiansen vender tilbake til Sarpsborg 08

- Det er en fantastisk klubb å være i. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Sarpsborg 08 igjen.

Anders Kristiansen, som i perioden 2016-2018 noterte seg for 53 kamper i blåhvit drakt, vender nå tilbake etter et opphold i belgiske Royale Union Saint Gilloise.

- Jeg har skrevet under en treårskontrakt. Jeg hadde en utrolig flott tid i Sarpsborg 08 og byen sist jeg var her og familien stortrivdes. Det er en fantastisk klubb å være i, samtidig som den er veldig ambisiøs, sier sisteskansen.

Perfekt timing

Med en datter på to år og en sønn som i høst begynner på skolen, var timingen med en overgang til Sarpsborg 08 perfekt.

- Jeg returnerer til en større klubb enn den jeg forlot. Det er nye fasiliteter og en spillergruppe og et trenerteam med mye kvalitet. Jeg opplever også at det er en spillergruppe med mer kvalitet enn man kanskje har klart å få ut i form av resultater de siste par årene. I tillegg er det stort engasjement rundt Sarpsborg 08. Kort fortalt er det egentlig en drøm for enhver fotballspiller å være i en slik klubb, sier Kristiansen.

Samme dag som David Mitov Nilsson selges til Sirius, drar altså sportssjef Thomas Berntsen sin tidligere elev Kristiansen opp av hatten.

- Dette er en avtale vi er veldig godt fornøyd med. Anders er en solid, norsk keeper som er ekstremt seriøs. Vi får inn en dedikert keeper med flotte holdninger og kvaliteter både på og utenfor banen, sier sportssjefen.

Vil bidra fra dag én

I tillegg til å prestere godt på banen, der Kristiansen var med og tok bronse i Eliteserien i 2017, er det en «hel ved»-person som returnerer til byen.

- Jeg kommer med mine menneskelige kvaliteter og min måte å jobbe på. Jeg gir alt hver eneste dag og er veldig dedikert i treningsarbeidet. Jeg stiller store krav til meg selv og håper det kan være med på å smitte over på de andre i gruppa. Jeg ønsker å være med på å dra det lasset i klubben, sier han.

Annonse fra Eliteserien: