Årets første hjemmetap

Kristiansund scoret kampens eneste mål på Sarpsborg Stadion.

Sarpsborg 08 har ikke marginene med seg om dagen. Sesongens første tap i forrige runde ble fulgt opp med det første nederlaget på eget kunstgress i kveld. Måltørke kombinert med et uheldig baklengsmål gjorde at de blåhvite tapte 0-1 mot KBK.

Sjansesløseri i første omgang

Vertenes Lindseth og gjestenes Bye fikk sendt avgårde hver sin avslutning mot mål i løpet av kampens fem første spilleminutter, men de to lagenes sisteskanser holdt buret rent i åpningen. Kort tid senere fikk Amin Askar - som var et gledelig gjensyn i startoppstillingen - en enda bedre skuddmulighet. Den anvendelige spilleren tuppet imidlertid ballen utenfor.

Det var gode takter fra Sarpsborg 08 nå. Jonathan Lindseth strødde en elegant pasning i bakrom til Lars Jørgen Salvesen, men det var ikke samme kvalitet over avslutningen. Zachariassen fikk også fyrt av et skudd, da han tråklet seg fri i feltet. Skuddet gikk dessverre like utenfor den lengste stolpen. Det tok ikke lang tid før Salvesen kom til sin andre avslutning for kvelden. "Tall, blonde striker with a pony tail", som Zenit St. Petersburg døpte ham etter treningskampen i vinter, var langt nærmere å treffe mellom stengene denne gangen. Sørlendingen var ikke ferdig. Han mottok også et strålende innlegg fra Joachim Thomassen, og headet like over tverrligger.

I omgangens siste minutter hadde lagene en farlig heading hver. Nærmest var vår Sheldon Bateau, som fikk hodetstøtet sitt reddet på streken. Det stod 0-0 til pause.

Beskjeden sjanseproduksjon etter hvilen

Ikke mange minuttene etter sidebyttet tok bortelaget ledelsen. Sarpsborg 08 hadde marginene mot seg da et klareringsforsøk gikk i ryggen på en medspiller og endte opp hos Gjesdal på blank kasse. Forsvarsspilleren var iskald foran mål, og sendte Kristiansund foran i målprotokollen.

08 har ikke scoret to mål i en eneste seriekamp så langt denne sesongen, og nå måtte man altså ha to på en snau omgang om man ikke skulle gå på sitt andre strake 1-0-tap. Geir Bakke håpet et spissbytte kunne bidra til uttelling, og satt inn Jørgen Strand Larsen på bekostning av Skålevik. Etter ti tamme minutter kom også Anwar Elyounoussi inn, men han erstattet Amin Askar på høyreback.

I første omgang var det manglende effektivitet som var problemet. Etter KBKs scoring, virket sarpingene også rådville når det gjaldt å komme til målsjanser. I desperasjonens navn ble det slått mye langt, og ofte upresist.

Med drøyt ti minutter igjen, fikk man imidlertid rullet opp langs sidelinja. Thomassen hentet på ny frem et godt innlegg, men Salvesen bommet regelrett på ballen da han skulle stange den i kassa. En annen innbytter -Coulibaly - fikk også en god mulighet da han vendte opp i feltet og fyrte av, men skuddet gikk utenfor.

Stadionuret stormet mot 90, og det var i grunnen skumlere når de rødkledde kontret, enn når de i blått stanget mot et motstanderlag med elleve mann bak ballen.

Oppgjøret endte 0-1. Heldigvis er det nye muligheter til å score mål allerede på onsdag i Bergen og hjemme mot Ranheim søndag om en uke.