Sesongens første tap

På Lerkendal tok Rosenborg sin første seier og påførte Sarpsborg 08 årets første nederlag.

Den kriserammede tabelljumboen fra Trondheim var Sarpsborg 08s motstander denne sene søndagskvelden. Våre gutter leverte en solid førsteomgang, men lå under i målprotokollen til pause, og maktet aldri å hente inn hjemmelagets ledelse etter hvilen.

Begge lag hadde noen småfarlige innlegg i åpningsminuttene, men det var først da kvarteret var spilt at vi fikk en skikkelig scoringsmulighet. Sarpingene angrep hurtig i lengderetningen. Ballen gikk fra Zachariassen, til Strand Larsen, til Skålevik, til Kristoffer Larsen, som fikk skyte inne i 16-meteren. Keepers retur gikk rett i beina på Zachariassen, men foten til en RBK-midtstopper reddet ballen på streken.

08 hadde virkelig marginene imot seg i den situasjonen, men kjempesjansen inspirerte grønntrøyene. Det var våre gutter som hadde initiativet i kampen nå. Mange store målsjanser var det ikke, men det var ingenting å si på tempo, intensitet og duellspill.

Rosenborg scoret på sin første sjanse

Bortelaget hadde ikke sluppet til en eneste sjanse de første 38 minuttene på Lerkendal. Det var derfor desto mer surt når den første endte i scoring. Innbytter Bateau - som hadde kommet inn for en skadet Horn - burde nok klart å bryte ballbanen, men i stedet endte kula hos Mike Jensen på bakerste stolpe. Vasyutin var bra med nede med beina, men ballen snek seg under ham og over målstreken.

Sarpsborg 08 fikk fire hjørnespark i omgangens to siste spilleminutter, men klarte ikke å forhindre at vertene gikk til pause med en noe ufortjent 1-0-ledelse.

Gjestenes Strand Larsen og vertenes Konradsen testet skuddfoten fra distanse i starten av den andre omgangen. To gode forsøk, men ingen av dem fant veien til nettet.

Aldri noen skikkelig sluttspurt

Geir Bakkes menn var solide defensivt før hvilen, men måtte nå ta større risiko fremover i banen. Dette førte til flere brudd og kontringer imot. Brått var det Rosenborg som vant de fleste duellene, og de var nærmere sitt andre enn Sarpsborg 08 var utligning.

Snaut halvveis i andre omgang stod det 8-3 til sarpingene i cornerstatistikken. Men hvittrøyenes fjerde hjørnespark var livsfarlig, da ballen gikk via Halvorsen som var i duell med Reginiussen. Vasyutin kastet seg så han fikk slått til corner nummer fem og forhindret mål nummer to.

Innleggene trengte ikke komme fra cornerflagget for å bli skumle. Et frispark utenfor kanten av 16-meteren gikk inn i en klynge av spillere, og vår sisteskanse fikk en hånd på ballen før Thomassen fikk klarert.

Ole Jørgen Halvorsen ble spilt gjennom på høyrekanten og slo et hardt og lavt innlegg inn i boksen. Ballen endte opp hos Kristoffer Larsen på bakerste. Bergenseren forsøkte å plasserte kula i det lengste hjørnet med innsiden av foten, men det ble bare nesten. Og dette var det siste Kristoffer Larsen gjorde før han ble erstattet av Azofeifa de siste ti.

Det var derimot en som hadde vært på banen de foregående 80 som skulle få en gedigen mulighet. Spissen lurte seg fri på bakerste stolpe, men avslutningen gikk like over tverrligger. I forkant av den situasjonen handset Reginiussen på 16-metersstreken, men det ble aldri blåst mot veteranen.

Det ville seg ikke foran mål for Sarpsborg 08 i kveld. Man gikk målløse av banen for første gang i år, og gikk dermed på sesongens første tap.