Årets første trepoenger

Sarpsborg 08 tok sesongens første seier etter 1-0 hjemme mot Lillestrøm.

Sarpsborg 08 vant fullt fortjent 1-0 mot LSK i sesongens andre hjemmekamp. Etter å ha innledet sesongen med to uavgjorte kamper, smakte det ekstremt godt med en trepoenger.

Kaptein Thomassen var tilbake i lagopptillingen til kveldens kamp. Han forsøkte seg med et distanseskudd seks minutter inn i oppgjøret, som kun var et lite knepp for langt til venstre.

Gjestenes Ødemarksbakken fikk prøve seg fra langt kortere avstand kort tid senere, men avslutningen ble heldigvis mer som et tilbakespill enn et skikkelig skudd å regne.

Strand Larsen med tidlig ledermål

Det skulle kun ta ti minutter for Sarpsborg 08 å score kampens første og sesongens tredje mål. Jørgen Strand Larsen har bøttet inn mål i treningskamper i hele vinter, og endelig satt den også i seriesamenheng. Haldenseren fikk en enkel jobb med å bredside det presise innlegget fra Steffen Lie Skålevik i buret.

Hjemmelaget hadde fått kampen inn i sitt spor, og styrte det aller meste ute på kunstgresset i perioden etter scoringen. Noen stor mulighet fikk man imidlertid ikke før i det 26. spilleminutt. Den var til gjengjeld gedigen - og dobbel. Joachim Thomassen la inn til Kristoffer Zachariassen, som fikk to sjanser inne i feltet. I motsetning til i Haugesund for en uke siden, ble det ikke nettkjenning denne gang.

Få minutter senere var det Skålevik som var nære å få sitt første seriemål. Jon-Helge Tveita hentet frem en utsøkt kombinasjon av skuddfinte og pasning, men bergenseren traff "bare" stolpen.

Lillestrøm var knapt borti ballen resten av omgangen. 08 kom til flere brukbare muligheter, men det ble med den ene scoringen før hvilen.

Mer jevnspilt etter pause

Sarpingene opprettholdt trykket og initiativet fra start i den andre omgangen. Joachim Thomassen fant Ole Jørgen Halvorsen med et herlig innvoerskrudd innlegg, men headingen gikk til side for mål. Så kombinerte spissparet fint, og Strand Larsen var nær ved å få avslutte alene med keeper, men en god takling i siste liten forhindret dette.

Hvordan Lillestrøm ikke utlignet i det 57. minutt er et skikkelig påskemysterium. Og det er nok bare Nicolai Næss som vet svaret. Da Brenden lobbet ballen over en Vasyutin på halvdistanse, vartet midtstopperen opp med et brassespark på streken, og kula smalt i krysstverrliggeren før den snek seg vekk fra målet.

Laget fra Romerike fikk det berømte blodet på tann etter den eventyrlige sjansen. De gulkledde var langt mer med i kampen, og mange av de fremmøtte fryktet nok en reprise fra første hjemmekamp - hvor Molde utlignet på slutten etter at Sarpsborg 08 hadde dominert store deler av kampen.

De påskegule gjestene satset stort fremover mot slutten av kampen. Da innbytter Salvesen rappet ballen høyt i banen fra Haakenstad, kunne han dermed sende en pasning rett foran mål til Jørgen Strand Larsen, men den eneste gjenværende midtstopperen fikk en fot på ballen. Samme Haakenstad hadde ikke sine beste minutter på en fotballbane nå. Høyrebacken ville unngå at Thomassen skulle hale ut tid på et langt innkast, og kastet ballen rett i fanget på ham. Thomassen svarte med å ta kastet raskt rett over hodet hans, Lindseth fant Matti Lund Nielsen alene ved straffemerket, men skuddet gikk rett på keeper.

Vertene red av LSKs sluttspurt på en nokså kontrollert måte, og innkasserte tre deilige pinner.