Aridon Racaj har signert proffkontrakt med Sarpsborg 08

Den 17 år gamle angriperen Aridon Racaj har signert en avtale ut 2024 med Sarpsborg 08.

- Det er utrolig stort og noe jeg har drømt om og jobbet for helt siden jeg ble tatt opp i Sarpsborg 08-akademiet. Det er en dag jeg tar veldig høytidelig, sier Aridon Racaj.

Unggutten, som nylig fylte 17 år, har spilt flere kamper for Sarpsborg 08 i 3. divisjon og har i tillegg hospitert jevnlig med a-laget.

STOR DAG: Sarpegutten Racaj var stolt etter å ha signert avtalen.
STOR DAG: Sarpegutten Racaj var stolt etter å ha signert avtalen.

- Det er stor kontrast mellom junior- og treninger med a-laget, men slik skal det også være. Jeg har blitt mer og mer vant til det og syns det har gått fint, sier unggutten.

Local lad

Racaj startet sin unge fotballkarriere i Sparta. Etter et par år på Brevik, bar turen videre til SFK og senere Borgen.

- Jeg er en ekte local lad, ja. Det har vært mye jobb å komme hit jeg er i dag med en proffkontrakt, men som faren min sier; det er nå det virkelig starter. Jeg skal jobbe knallhardt for å ta nye steg og forhåpentligvis få et innhopp i Eliteserien, sier han.

Saken fortsetter etter videointervjuet med Racaj:

- Drømmen er å spille eliteseriefotball for et fullsatt Sarpsborg stadion.

André Bergdølmo har fulgt spissen tett som trener for juniorlaget. Han mener Racaj har det meste som skal til for å lykkes.

Racaj sammen med Erland Johnsen og André Bergdølmo.
Racaj sammen med Erland Johnsen og André Bergdølmo.

- Aridon er en hardtarbeidende, ung spiss med masse tempo og styrke. Det er en ung spiller jeg tror vil komme lenger enn dette. Han er tidlig utviklet, men samtidig må hovedmålet hans være å komme enda oftere i posisjon for å score mer mål. Han har mentaliteten og de fysiske forutsetningene for å klare det og ta nye steg, sier Bergdølmo.

Bruker signeringen som motivasjon

Racaj signerte mandag papirene som binder han til Sarpsborg 08 ut 2024.

- Jeg ble tatt med på Sarpsborg 08-akademiet under tiden i SFK, mens jeg føler jeg hadde den beste utviklingen i Borgen. Etter et par sesonger der, fikk jeg muligheten på guttelaget til Sarpsborg 08 og nå står jeg her med en proffkontrakt. Det er utrolig stort.

- Sammen med det portugisiske teamet har jeg fått jobbet godt med det fysiske, mens jeg nå har fokus på å ta nye steg taktisk. Samtidig er det alltid muligheter for å bli en enda bedre avslutter og bli skarpere foran mål. Jeg skal pushe på enda mer og bli en eliteseriespiller, sier Racaj.

Skjermbilde 2022-06-01 kl. 14.02.18.png
Her skriver Racaj under kontrakten som gjør han til Sarpsborg 08-spiller ut 2024.

Annonse fra Eliteserien: