Bare nesten mot serielederen

Sarpsborg 08 kjempet seg tilbake i kampen og utlignet, men Molde vant til slutt 2-1.

Bortelaget kom under tidlig, men var nær ved å ta med seg poeng fra rosenes by. Kristoffer Zachariassen utlignet, men moldenserne gjenerobret ledelsen kun tre minutter senere. Nesten er dessverre ikke nok, og for første gang på lenge måtte Geir Bakke reise tomhendt hjem fra sin tidligere hjemmearena.

Hjemmelaget fikk en gigantisk scoringsmulighet før det var spilt fem minutter. En lang ball i bakrom sendte Ohi aldeles alene igjennom. Spissen forsøkte å lobbe ballen i mål, men Aslak Falch - som var tilbake mellom stengene - vartet opp med en nydelig redning.

Sarpingene ble spilt nesten like lave i innledningen på Aker Stadion som man ble på slutten på Nadderud for seks dager siden. Heldigvis tok det ikke lang tid før våre gutter hentet frem en god kontring som endte med en Zachariassen-heading like over, og i kjølvannet av dette var man mer med i kampen.

Praktangrep sørget for 1-0

08 slet likevel med å henge med når vertenes kombinasjonsspill klaffet - noe det så absolutt gjorde etter 18 minutter. Igjen fikk Ohi fri passasje i gjestenes bakrom. Han snurret rundt med en ensom Jon-Helge Tveita, som var nødt til å trekke inn fra sin høyreback-posisjon. Eikrem kom på overlapp i rommet Tveita hadde forlatt, mottok ballen fra en uselvisk lagkamerat, og trillet inn kampens første mål.

Etter å ha fått uttelling, roet sjanseproduksjonen fra vertene seg. Sarpsborg 08 hadde mer ballinnehav i den andre halvdelen av omgangen, men det manglet presisjon på den siste tredelen for å komme til de største mulighetene. 1-0 stod seg til pause.

Aslak Falch hadde mange gode involveringer i innledningen av den andre omgangen også. Sisteskansen var tålmodig og gjorde seg stor, slik at han fikk reddet skuddet til Ohi. Få minutter senere fikk Aursnes ballen forbi vår målvakt, men kapteinen kom hjelpende til og reddet på streken. Rogalendingen var imidlertid ikke ferdig med å imponere, og viste frem en meget kvalfiisert reaksjonsredning på skuddet til målscorer Eikrem. Da Leke James lurte Næss og kom alene mot mål, var han ute og avverget. Alt dette, kombinert med trygge og gode involveringer i feltet, gjorde at Falch leverte en svært bra kamp.

Etter noen minutter med spill mot Sarpsborg 08s mål, ble det skapt en stor sjanse i motsatt ende. Lindseth tredde lekkert igjennom Ruud Tveter, som sendte avgårde en god avslutning, men hjemmelagets keeper vartet opp med en enda bedre redning. Med en snau omgang igjen fikk vi et geldelig gjensyn med Amin Askar, som var nær ved å bidra med en assist etter noen sekunder på banen. Skuddet til Lund Nielsen gikk via en Molde-spiller og på feil side av stolpen.

Zachariassen-scoring

I stedet var det Zachariassen - som var tilbake fra karantene - som fikk en målgivende pasning til seg selv. Midtbanespillerens første skuddforsøk var mislykket, men satt Molde-forsvaret ut av spill. På forsøk nummer to gikk kula mellom beina på keeper og i nettet.

Kristoffer Zachariassen hadde en ny stor mulighet rett etterpå, og Sarpsborg 08 kunne således fort ha snudd kampen lynrakst. I stedet var det kampens beste spiller, Aslak Falch, som var uheldig i forkant av kampens andre baklengsmål. Han spilte på en feilvendt og presset Matti Lund Nielsen, Sjølstad snappet opp ballen og satt inn 2-1.

Det enkle 2-1-målet kom selvsagt på et svært ugunstig tidspunkt, akkurat i det Sarpsborg 08 var nær ved å snu kampen i sitt favør. Trenerteamet måtte satse alt, og hev innpå ungguttene Coulibaly og Conte.

Noen ny utligning ble det imidlertid ikke. Dermed endte det hele kun med et hederlig nederlag.