Bare nesten poeng mot Glimt

Sarpsborg 08 utlignet sent, men slapp inn et baklengsmål enda senere. Serielederen vant 2-1.

Sarpsborg 08 sov i en halvtime

Bodø/Glimt dominerte banespillet innledningsvis, og scoret allerede i det trettende spilleminutt. Botheim satt ballen i mål fra kloss hold, etter flott innlegg av Bjørkan.

Før scoringen, hadde Konradsen en god mulighet på et skudd utenfor 16-meteren, men Kristiansen reddet mesterlig. Etter ledermålet fikk sisteskansen mindre å gjøre, men hjemmelaget dikterte fortsatt alt som foregikk. Gultrøyene hadde på et tidspunkt over 80 % ballbesittelse.

Først etter omtrent en halvtime, begynte gjestene å komme til noe som kunne minne om målsjanser. Dette var imidlertid ikke noe mer spennende enn et par langskudd et stykke utenfor mål.

På overtid av den første omgangen ville hjemmelaget ha straffespark, da Bjørkan gikk ned i en duell med Kristiansen. Dommeren lot situasjonen gå, og sarpingene kunne gå til pause med "kun" ett baklengsmål.

Anton Salètros burde utlignet fem minutter etter sidebyttet. De blåhvite kontret, og svensken ble spilt alene igjennom av Konè. Dessverre var avslutningen nærmest som et tilbakespill å regne.

Da Eirik Wichne hadde en fin gjenvinning høyt i banen, fikk Jonathan Lindseth prøve skuddfoten. Denne gang ble det et sleivtreff utenfor mål.

Sarpsborg 08 fikk løftet spillet sitt og satt inn en liten sluttspurt. Man spilte seg blant annet til flere hjørnespark, og ved flere anledninger ble det kaotiske tilstander i boksen.

Utligning til liten nytte

Det var i åpent spill, men på et innlegg, at utligningen skulle komme. Salètros var presis på venstrekanten, Jonathan Lindseth lurte seg fri i feltet og stanget inn 1-1.

Dette var det siste Lindseth gjorde på banen før han ble byttet ut. Det første Bjørn Inge Utvik gjorde - da han ble byttet inn noen minutter senere - var å lage straffespark. En uheldig førsteinvolvering etter lengre tids skadeavbrekk, der altså.

Ola Solbakken var sikker fra straffemerket i det 86. minutt. Derfra og ut, kontrollerte Bodø/Glimt inn de tre poengene.

I en kamp hvor man var totalt fraværende i 30 minutter, for deretter å være fullt på høyde og få en fortjent utligning mot slutten, gikk Sarpsborg 08 altså poengløse av banen for syvende bortekamp på rad.