Berget før serieåpningen: - Vi er bedre enn i 2023

Endelig seriestart! Hør hva Jo Inge Berget har å si før åpningskampen i Stavanger.

Annonse:

Flere måneders ventetid er over. Mandag klokka 19.15 sparkes Eliteserien i gang for Sarpsborg 08 når Viking venter på SR Bank Arena i Stavanger.

- Vi møter et av lagene som er tenkt å kjempe helt der oppe. Det er et lag vi har lyst til å havne over på tabellen, så det hadde vært en god start å ta de der borte, men det blir en tøff match mot et bra lag. Det er en fin måte å starte ligaen på, sier Jo Inge Berget.

Årets kaptein er glad oppkjøringen nå er over. Tross varierende resultater, mener angrepsspilleren oppkjøringen har vært bra med få skader og god trening.

Bedre sarpeutgave

- Forsesong er aldri kult, det er tøff trening og treningskamper. Vi vet det må i banken for å gjøre en bra sesong. Vi har hatt noen bra kamper, noen dårlige. Treningsmessig og skademessig har det vært bra, så vi gleder oss veldig til en tellende match, sier han.

- Hvordan er årets utgave sammenlignet med i fjor?

- Det er en bedre versjon i 2024. Det er mange nye, og viktige spillere har dratt. Noen andre må steppe opp. Den får man bare ta, for det blir viktig. Vi skal ikke glemme at flere viktige har dratt, men jeg tror vi har typene til å ta det, sier Berget.

Må luke vekk unødvendige feil

Kampene mot Viking er normalt voldsomt intense mellom to offensive lag. Berget tror mulighetene for poeng er gode.

- Først og fremst må vi spille vår fotball og gjøre det vi er gode på og hindre det de er bra på. Det er et tøft lag med mye speed i seg og som kan være veldig direkte og bruke ball. De er veldig gode når det går fort fremover, så det handler å luke vekk en del av de feilene som byr på de raske overgangene. Jeg tror vi skal være bra der borte, avslutter Berget.

Se hele intervjuet med Berget her:

Annonse fra Eliteserien: