Berntsen før Europa League-debuten: - Dette er helt fantastisk!

Sportssjef Thomas Berntsen håper på et enormt trykk på torsdag og en fantastisk høst - både i Eliteserien og Europa League.

Annonse:

- Det er tidenes kveld på Stadion med første hjemmekamp i Europa League, smekk fullt og elektrisk stemning. Vi kan ikke annet enn å glede oss til den kampen, sier sportssjefen.

Vel vitende om at laget har slitt en del resultatmessig i Eliteserien de siste rundene.

- Mange ville byttet plass med oss

- Jeg er ganske sikker på at de fleste klubbene i Eliteserien ville byttet situasjon med oss, selvom det er litt tøft der nå. Vi har 32 poeng, er i Europa League, er skadefri og har en kjempesunn økonomi. Nå skal vi - hele byen - laget, klubben, trenere, spillere og publikum heve oss sammen til å korrigere oss i Eliteserien og sammen ha festkvelder i Europa League.

Saken fortsetter etter videoen:På veien til å bli Europa League-debutanter har Sarpsborg 08 vunnet oppskriftsmessig mot IBV Vestmannaeyar fra Island. Deretter har det vært et eventyr uten like. St. Gallen var favoritter, Rijeka storfavoritter, Maccabi Tel-Aviv storfavoritter. Alle ble slått ut av Sarpsborg 08. På torsdag venter et nytt topplag - Sander Berges Genk.

- Vi har veldig respekt for Genk, men vi skal ikke stå med lua i hånda. Vi møter et topplag fra Belgia, men vi har slått St. Gallen, spilt uavgjort mot Rijeka og slått Maccabi Tel-Aviv her hjemme. Den stemninga som har vært i kvalifiseringen har vært helt fantastisk. Det har vært en helt avgjørende del i resultatene, sier Berntsen.

- Vi regner med den samme støtten nå, og skal gi masse energi fra banen. Sammen skal vi gjøre det vanskelig for Genk å få med noe, utdyper han.

Klubbens beste høst

I den perioden Sarpsborg 08 nå er inne i, med stadionutbygging og masse Europa League-snakk, mener Berntsen det er ekstremt viktig - for alle - å nyte øyeblikkene vi tar del i.

- Det er jo egentlig den beste høsten til Sarpsborg 08 noen gang. Vi er relativt trygt plassert i Eliteserien og er med og spiller gruppespillet i Europa League. Vi spiller med alle de store. Det er helt fantastisk. 

- Det er selvsagt ny lærdom for ledere, trenere og spillere med alt som skjer rundt oss. Det er media på alle treninger, anleggsarbeidere på alle treninger og slitasje på troppen, men det er dette vi vil være med på. Hadde vi sagt at vi ikke vil være i Europa League fordi det kommer noen bygningsarbeidere i lunsjen vår... Vi hadde selvsagt sagt ja 1000 av 1000 ganger. Dette er helt fantastisk for klubben vår! sier han.

Annonse fra Eliteserien: