Berntsen: - Spillere og klubb vokser på dette

Å skulle spille andre kvalifiseringsrunde i Europa League og ha et storlag som HNK Rijeka i potten for en eventuell tredje runde er utviklende for Sarpsborg 08, mener sportssjef Thomas Berntsen.

Annonse:

- Det er utrolig deilig for oss å være i det gode selskap. Det er selvfølgelig artig å omgås med de store klubbene i fotball-Europa. Det er en milepæl og en klapp på skuldra for den jobben klubben har lagt ned de siste årene, sier Berntsen fra Genève, kun timer etter trekningen i UEFAs lokaler i nabobyen Nyon.

Lærerikt

Sarpsborg 08 har de siste årene tatt store steg. 6. plass i 2016 ble til cupfinale og 3. plass i 2017. Det resulterte i en fortjent Europa League-billett for klubben. Berntsen har selv vært med å spille flere kamper på nettopp det nivået. Han mener utfordringene som nå venter på spillere og klubb vil være med på å utvikle samtlige.


- Dette kan du vokse veldig på som spiller. Vi har matchet oss veldig tøft i treningskamper før. Dette setter en ny standard i forhold til forflytningsevne - det er lærerikt, sier sportssjefen.

Fin mulighet for spillerne

- Det er et helt annet trøkk, fremmede motspillere, dommere også videre. Det er utviklende både for spillere, men også for oss som klubb, utdyper han.

Og nettopp det å spille viktige kamper i Europa er en liten drøm for flere av Sarpsborg 08s spillere. Skal de ta steget ut, vil det være fordelaktig å prestere godt nå.

- Det vi ser etter når vi selv henter nye ansikter, er spillere som gjør jobben sin og ikke finner på så mye tull. Man må ikke være for overambisiøs i kamper som dette. Er man på sitt beste og er god nok, kommer du deg ut, sier han.

Annonse fra Eliteserien: