Blåhvit jubel i den andre byen

Sarpsborg 08 fikk en etterlengtet opptur med seier mot erkerival Fredrikstad.

Ingenting smaker som godt som å slå FFK, og i kveld var det sarpingene som stod for begge scoringene på Fredrikstad Stadion. Dermed er våre gutter videre til tredje runde i Norgesmesterskapet.

Sarpingene kom best i gang

Det var eliteserielaget som tok kommandoen fra første fløytesignal. De raske angrepene i lengderetningen fikk ofte Fredrikstad i ubalanse, og man kom rundt på kantene ved flere anledninger, men med for dårlig pasningskvalitet.

Avslutningene - som det har vært mye snakk om - var det bedre kvalitet over. Både Salvesen, Thomassen og Zachariassen hadde gode skuddforsøk før kvarteret var spilt. Skuddene gikk henholdsvis i tverrligger, traff en keeper i full strekk og gikk like utenfor stolpen, men stadig manglet det vikigste, nemlig uttelling.

IMidtveis i omgangen kom Sarpsborg 08 på en eventyrlig overgang fra langt inne på egen halvdel. De blåhvite var tre mot to, og alt gikk på skinner frem til Jenssen hentet frem en megaredning på Salvesens skudd fra seks meter. Returforsøket fra Skålevik gikk over.

Hjemmelaget var mer med i kampen i den andre halvdelen av første omgang, blant annet hjulpet av et par blåhvite balltap. Både Begby og Hagen fyrte av skudd som testet, men ikke overlistet Aleksandr Vasyutin.

Kristoffer Zachariassen vendte innover i banen og sendte avgårde farlig skudd for andre gang i kampen, og vertenes Hagen hadde en farlig heading på et innoverskrudd frispark fra høyre, men ingen av lagene scoret mål før pause.

Spissene fikset scoringene

Sarpingene måtte altså fortsette å jakte den første scoringen etter pause, men det tok under tre minutter før den var i boks. Det var spissparet som fikset nettsus. Salvesen mottok en pasning fra Azofeifa, og flikket Skålevik igjennom med utsiden av foten. Bergenseren som stod igjen og trente på avslutninger etter søndagens kamp, var iskald alene med keeper.

Steffen Lie Skålevik kom til nok en god avslutning inne i feltet, men denne gang reddet keeper. Lars Jørgen Salvesen testet også skuddfoten, men ballen gikk rett på utsiden.

Så fulgte en periode med smånervøs stemning og lite finspill. Med syv minutter igjen på klokka, roet imidlertid nevnte Salvesen nervene til de mange blåhvite bak det ene målet. Målscorer Skåleviks erstatter, Strand Larsen, la til rette for spissmakkeren, som tok et touch på ballen og bredsidet den i hjørnet.

Kampen var kjørt nå, og 08 hadde flere muligheter til å gå opp til 0-3. Matti Lund Nielsen kriget ballen i mål, men ble avvinket for offside. Ole Jørgen Halvorsen kom til avslutning fra god posisjon, men vertenes beste spiller, keeper Håvar Jenssen, reddet mesterlig.