Bli bedre kjent med Sander Christiansen

Vi har tatt en prat med midtbanespilleren som mot Jeonbuk fikk et aldri så lite gjennombrudd i Sarpsborg 08-drakta.

Han har 29 aldersbestemte landskamper og fikk som 16-åring fikk valget mellom Borussia Mönchengladbach og Eintracht Frankfurt. Drøyt fire år senere spiller Sander Christiansen for Sarpsborg 08.

Kjøp sesongkort for 2023 her!


- Det var en treningsleir i februar med landslaget hvor jeg gjorde det veldig bra. Det endte opp med at Mönchengladbach og Frankfurt kom på banen. Jeg fikk egentlig velge litt mellom de to klubbene, så endte jeg opp i Gladbach, sier Christiansen.

Sander er en spiller med et stort potensial. Jeg håper og tror han kan overraske oss.

— Stefan Billborn
Unggutten, som var 17 år da han signerte kontrakten med den tyske storklubben, erkjenner at overgangen fra trygge omgivelser i Bergen til å klare seg alene i Tyskland var stor.

- Det var tøft de første månedene. Jeg bodde på internat med 15-16 gutter. Vi var vel tre-fire utenlandske som tok godt vare på hverandre. Det var en berg-og-dal-bane, men samtidig sitter jeg igjen med en rekke opplevelser og erfaringer jeg setter pris på.

Saken fortsetter etter videoen:

Stefan Billborn håper 2023 blir året Sander Christiansen skal få gjennombruddet sitt på seniornivå.

- Sander er en spiller med et stort potensial. Han fikk mye av fjoråret ødelagt av skader og sykdom. Han er en pasningssikker spiller som orienterer seg fint. Han vet hva skjer rundt seg på banen og har mange kvaliteter som kan brukes flere steder på banen, sier Billborn.

- Jeg håper og tror han kan overraske oss. Det viktigste for Sander er å få trening over tid. Det blir viktig å ikke rushe noe, men ta tiden til hjelp både for oss og Sander selv. Det var veldig gøy at han fikk vist for andre enn oss hvor bra han kan være mot Jeonbuk, sier hovedtreneren videre.

Sander Christiansen er enig med Billborn og føler 2023 har startet godt.

- Endelig føler jeg har kommet godt inn i året. Jeg ser fram til det. Jeg vil spille fotball, spille viktige kamper og vinne, sier han.

Sander Christiansen

  • Født 29. april 2001

  • Sentral midtbanespiller

  • 29 aldersbestemte landskamper for Norge

  • Har spilt for Loddefjord, Brann og Borussia Mönchengladbach

Annonse fra Eliteserien: