Borteseier for de blåhvite

Sarpsborg 08 valgte en ypperlig anledning for årets første borteseier - i bunnoppgjøret mot Ranheim.

Annonse:

Sarpingene hadde ikke vunnet en eneste kamp på fremmed gress denne sesongen, men hentet hjem en etterlengtet 2-0-seier på Extra Arena. Trepoengeren medførte et byks opp på trygg plass på tabellen. 

Det var en avventende åpning på det uhyre viktige oppgjøret, men etter seks minutter fikk hjemmelaget to brukbare muigheter - først på frispark og deretter på det påfølgende hjørnesparket, men uten at ballen havnet innenfor treverket. Noen minutter senere fyrte Amin Askar av et skudd som gikk en halvmeter over tverrligger, før spisskollega Lafferty var hårfint offside da han ble spilt igjennom. Bortsett fra dette var det lite finspill og mange forholdsvis enkle balltap fra begge lag de første 20.

Midtveis i omgangen skapte imidlertid Ranheim flere farligheter på rad - godt hjulpet av 08s spillere. Letellier holdt på å glippe en enkel ball i eget nett, men stopperne fikk klarert kula fra fem-meteren. Så sklei Utvik og forærte vertene en dobbeltsjanse, men hardhausen var oppofrende og blokkerte to avslutninger inne i boksen. 

Larsen sendte sarpingene i ledelsen

Ranheim opprettholdt et visst initiativ. Det var derfor litt mot spillets gang at Sarpsborg 08 tok ledelsen etter en snau halvtime. Kyle Lafferty så at Kristoffer Larsen hadde stort rom på høyrekanten. Kantspilleren trakk seg innover i banen og curlet kula elegant i det lengste hjørnet. 

Scoringen var selvsagt svært viktig, men Sarpsborg 08 har rotet bort mange ledelser denne sesongen, og Ranheim kom ved flere anledninger til småfarligheter, blant annet gjennom fire cornere de siste tre minuttene av omgangen. Våre gutter ryddet heldigvis unna, anført av en posisjoneringsdyktig kaptein med kontante klareringer. Dermed gikk våre gutter til hvile ett mål foran. 

Fem minutter inn i andre akt, var trønderne ytterst nære utligning. Etter fint kombinasjonsspill endte ballen hos Skarsem, som på lekkert vis la ballen ned til seg selv og sendte avgårde et volleyskudd i nettveggen. Sarpsborg 08 la svarte med to nokså store målsjanser. Først kom man helhjertet på en overgang, og Laffertys skudd fra noe skrå vinkel ble slått til corner. Larsen serverte hjørnesparket på hodet til Utvik, som headet like over tverrligger. 

Ødegaard skaffet pusterom

Det skulle imidlertid ikke ta mange minuttene før målscorer Larsen på ny fikk slå inn fra hjørneflagget. Denne gang var det Magnar Ødegaard som fikk hodet på ballen, og stussen rullet inn i det lengste hjørnet, til enorm glede og lettelse for alle med et hjerte for Sarpsborg 08. 

Kampen var selvsagt langt fra over, og Ranheim skapte litt mer enn tynnslitte sarpe-nerver var komfortable med. Innsatsen og duellspillet var det likevel ingenting å si på, og tidvis lyktes man også med å legge ned ballen og holde den i laget over flere trekk. Innbytter Mos brukte ikke lang tid på å fyre av to skudd like utenfor lengste stolpe. Kristoffer Larsen var ikke i kamptroppen for en uke siden, men hadde både mål og assist på samvittigheten i kveld. Han kom seg ned til dødlinja og la 45 grader inn til Askar, som dessverre traff utenfor stolpen. 

Bakenga var vær ved å skape fullt kaos på slutten med en utligning i det 83. minutt, men markkryperen snek seg på feil side av stolpen. De syv siste minuttene + tilleggstid ble dermed en sjarmøretappe for gjestene, som innkasserte en særdeles kjærkommen trepoenger. 

Kampfakta

Eliteserien, 24. runde
Ranheim - Sarpsborg 08 0-2 (0-1)
Extra Arena

Mål:
0-1: Kristoffer Larsen (29)
0-2: Magnar Ødegaard (60)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Alexandre Letellier - Joachim Thomassen, Niklas Gunnarsson, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard - Jonathan Lindseth, Kristoffer Zachariassen, Gaute Vetti, Kristoffer Larsen (Steffen Lie Skålveik, 87. min) - Amin Askar, Kyle Lafferty (Mustafa Abdellaoue, 76. min)

Gult kort, Sarpsborg 08:
Ingen

Tilskuere: 
1501

Annonse fra Eliteserien: