Bortetap mot Mjøndalen

Sarpsborg 08 tapte på nytt 1-0.

Mjøndalen gikk ut i hundre fra startblokkene på Consto Arena. Allerede etter drøye minuttet kom den første sjansen og den var stor. Etter sløvt forsvarsspill hos Sarpsborg 08, kom Fredrik Brustad alene med Mitov Nilsson. Svensen kom ut, gjorde seg stor og reddet godt.

Dette var starten på et svært så åpent åpningskvarter i Mjøndalen. Ole Jørgen Halvorsen kom til både én og to gode sjanser. Den største etter fem minutter da han headet over fra fem-seks meter.

Halvspilt ut i den første omgangen ble Sarpsborg 08 tildelt frispark 20 meter fra mål. Mohamed Ofkir fikk avslutte - rett utenfor.

Kontret inn 1-0

I en periode Sarpsborg 08 styrte mye av banespillet var det vertene som skulle kontre inn kampens første scoring. En enkel pasning i bakrom endte med et innlegg fra Fredrik Brustad. På bakre fikk ikke Utvik avverget og ballen ramlet i beina på Ibrahim som satte ballen sikkert i mål.

Sarpsborg eide mye av kula også de resterende 20 minuttene av omgangen. Her ble det imidlertid vasket fram få store sjanser og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Mjøndalen.

Der man skulle tro Sarpsborg 08 skulle komme ut fulle av energi etter sidebytte, var det alt annet man ble servert. Mjøndalen tok tak om kampen og vasket blant annet fram en voldsom dobbeltsjanse. Mitov Nilsson og en gylden stolpe hindret dobling av ledelse.

Fart i gjestene ble det først da Mos og Jakobsen ble satt på for de blåhvite. Dessverre ble det med mye ballinnehav for sarpingene også i det påfølgende kvarteret.

Sarpsborg 08 hadde også mye ball mot avslutningen av kampen, men det ble aldri noe særlig med trusler mot MIF-målet som vant kampen 1-0.