Sarpsborg 08s maskineri gikk på skinner i kveld. De blåhvite vant hele 5-0!

Annonse:

Hjemmelaget tok tidlig ledelsen, og stoppet ikke før det stod 5-0 på tavla.

Kanonåpning for de blåhvite

Sarpsborg 08 rullet opp et fint angrep allerede i det andre spilleminuttet. Det hele endte med en corner, og etter klabb og babb i feltet fikk Joackim Jørgensen stanget inn ledermålet.

Vertene fikk altså et tidlig ledermål for tredje kamp på rad, men i de to foregående oppgjørene endte det med kun ett poeng til slutt. Det var derfor ingen som følte seg sikre på seier med 87 minutter igjen å spille - og straks fikk Sandefjord en kjempesjanse til å utligne. Morer kom plutselig alene mot mål etter et langt oppspill fra keeper. Amin Askar fikk løpt opp motspilleren, men bortelagets spillere mente høyrebacken gjenvant ballen på¨ureglementert vis, og ble rasende da nummer 77 verken fikk rødt kort eller straffe mot seg.

Kampen roet seg noe etter den intense og begivenhetsrike åpningen. Det var en del feilpasninger og stillingskrig på midten, men Sarpsborg 08 kom tidvis til gode innleggssituasjoner. For Sandefjords vedkommende var det tydelig at hurtige igangsettinger med lange pasninger i bakrom var en oppskrift de ville fortsette å benytte seg av.

To Zachariassen-scoringer på syv minutter

Etter en drøy halvtime satt det viktige andremålet. Nicolai Poulsen servet inn i feltet mot Patrick Mortensen, som headet på tvers av boksen. Der leverte Kristoffer Zachariassen en utsøkt avslutning, som gikk over keeper og helt oppe i krysset.

Hjemmelaget beholdt initiativet etter 2-0-scoringen, og det tok ikke lang tid før Zachariassen satt sitt andre for dagen. Lund Nielsen fikk god tid til å slå innlegg fra høyrekanten. Inne i boksen stupte Zachariassen som supermann - bare med hodet først - og satt inn kveldens tredje scoring på Sarpsborg Stadion.

Sarpingene hadde vært særs effektive som ledet 3-0, men på tampen av omgangen var de nære både 4 og 5. Pauseresultatet var derfor fullt fortjent.

Joackim Jørgensen brukte nøyaktig like lang tid på å score i andre omgang som han gjorde i den første, nemlig tre minutter. Også denne gangen kom scoringen etter kaotiske tilstander i boksen, men denne gangen scorte midtstopperen med foten. Sarpsborg 08 hadde nå to to-målsscorere og en fire-målsledelse.

Om ikke kampen allerede var avgjort, var den definitivt det da Ole Jørgen Halvorsen erobret ballen langt inne på hvalfangernes halvdel og satt på turboen. Han sprintet korteste vei til mål, mellom to stoppere, og satt ballen iskaldt alene med keeper.

Med ti minutter igjen å spille var Kristoffer Zachariassen millimetre fra å få sitt hattrick, men hans knallharde skudd traff innsiden av stolpen. Det gikk ikke mange minuttene før bergenseren fikk en ny, stor mulighet. Jonas Lindberg fant en annen innbytter, Tobias Heintz, med en nydelig stikker. Heintz slo lavt inn i feltet til Zachariassen, som skjøt over tverrligger.

I tillegg til de tre poengene, var de fem scoringene og null baklengs særdeles viktig. Det er svært jevnt i toppen av tabellen både når det gjelder poeng og målforskjell, og de tre siste rundene blir fantastisk spennende.