Bunnsolid seier i Ålesund

Sarpsborg 08 leverte en prikkfri bortekamp og slo Aalesund 3-1.

Åpningsminuttene på Color Line Stadion startet avventende. Lagene vekslet på å ha ball, men sjansene lot vente på seg.

Først etter 20 minutter skulle kampens første målsjanse komme. Sten Grytebust var langt ute for å klarere et gjennombrudd. Ballen havnet hos Victor Torp som så at keeperen var ute av posisjon. Fra 40 meter avsluttet dansken, men dessverre kom en AaFK-spiller i mellom rett før ballen fant nettet.

AaFK fikk sin første mulighet et par minutter senere. Ballen ramlet ned hos Bolkan Nordli i feltet som fikk et fint skuddforsøk. Eirik Wichne kom seg i mellom og blokkerte.

Maigaard med kanonscoring

Etter en rolig åpning, var det nå mer trykk i oppgjøret. Sarpsborg 08 tok ledelsen 1-0 etter 24 minutter. Junior brøt ballen høyt i banen og tredde fri Engvall. Spissen la igjen til Magaard som brukte to touch - legge til rette og fyre av. Ballen smalt så inn i nærmeste vinkel. Vakker scoring!

Få minutter senere var Maigaard frampå igjen. Dansken hamret til fra 25 meter og fikk enormt treff. Dessverre for Sarpsborg 08 smalt det i tverrliggeren og ikke i nettet bak Grytebust.

Saken fortsetter etter bildegalleriet:

32 minutter ut i kampen skulle Gustav Engvall få en stor, stor sjanse. Spissen ble tredd fri i bakrom av Tobias Heintz og kom helt alene med Grytebust. Dessverre gikk avslutningen utenfor nærmeste stolpe.

Kontret inn 2-0

Sarpsborg 08 leverte en god førsteomgang på Sunnmøre. De blåhvite doblet til slutt ledelsen. 44 minutter ut i kampen tredde Victor Torp lekkert fri Tobias Heintz ute til venstre. Mossingen hadde med seg to sarpespillere foran mål og så etter Gustav Engvall. Golubovic gjorde sitt for å komme i mellom. Det lyktes han for så vidt med, men var uheldig og skle ballen i eget nett.

0-2 holdt seg omgangen ut.

Aalesund gjorde to bytter i pausa og kom passe friskt ut fra start. Tidlig i omgangen fikk hjemmelaget en dobbeltmulighet på en corner. Rafn og Moses fikk begge skutt - det første ble blokkert av Junior, mens Anders Kristiansen vakkert reddet forsøket fra Moses.

Tibbling-rakett

Etter Aalesunds gode start på andreomgangen, tok Sarpsborg 08 over banespillet. Fra man gjorde det, skulle det heller ikke ta lang tid før en ny scoring skulle sitte i garnet. Sarpingene holdt trykket oppe etter et langt angrep. Ballen falt ned hos Simon Tibbling som med venstrebeinet fra 17 meter klinket kula ned i lengste hjørne bak en sjanseløs Grytebust.

Sarpsborg 08 var gode i denne perioden av kampen. Selvom Aalesund hadde en del ball, lå gjestene godt defensivt og forsvarte seg bra.

3-0-ledelsen sto seg helt til det var spilt 73 minutter. Innbytter Kitolano fant Moses foran mål. Fra fire meter hadde spissen en enkel oppgave med å redusere.

Aalesund hadde et visst trykk også etter dette, men Sarpsborg 08 evnet å holde mer i ball og framsto solide de siste minuttene og rodde fint i land en viktig og solid seier.