Carljohan Eriksson har signert for Sarpsborg 08

Den 29 år gamle sisteskansen har skrevet under en kontrakt ut 2026-sesongen.

Annonse:

- Jeg har spilt i Danmark, Skottland, Finland og Sverige. Jeg syns det er vanskelig å beskrive seg selv som keeper, men jeg prøver å være en moderne keeper som jobber mye med forsvaret foran meg. Det er et teamarbeid. Jeg syns det er det. Viktigste, at vi fungerer i et samspill sammen, sier Carljohan Eriksson.

Eriksson kommer senest fra spill i danske Nordsjælland, men har også representert klubber som Dundee United, HJK Helsinki og Mjällby. For sistnevnte ble han i 2021 kåret til årets keeper i Allsvenskan. Eriksson står også bokført med en a-landskamp for Finland, men har vært del av a-landslagstroppen over tid. 

- Eriksson har vært øverst på listen vår etter vi forsto at Marko Ilic ikke ble med videre Jeg kjenner ham veldig godt fra svensk fotball. Det er en god ballstopper med gode reflekser, en god skuddstopper som også har fin høyde, sier sportssjef Hampus Andersson. 

- Han kommer også til Sarpsborg med en solid dose erfaring. Fra tiden i Mjällby er han vant med å spille viktige kamper og prestere når det gjelder som mest. Han er god til å styre fireren foran seg, avslutter sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: