Christoffer Honningsvåg er ny utviklingssjef i Sarpsborg 08

32 år gamle Christoffer Honningsvåg får en nøkkelrolle i Sarpsborg 08s videre arbeid med unge fotballspillere.

Annonse:

- Først og fremst gleder jeg meg bare veldig til å komme i gang. Jeg har følt meg ønsket og det har gjort valget enklere, sier Honningsvåg.

Honningsvåg kommer til Sarpsborg 08 fra rollen som KA Sport i klubb i Østfold Fotballkrets. 

- Vi er nødt til å re-etablere relasjonene våre med breddeklubbene. Gjennom min nåværende jobb har jeg vært mye med breddeklubbene de siste to årene. Jeg har et bilde om at forholdet mellom Sarpsborg 08 og breddeklubbene ikke er så godt som det burde være, men samtidig er det mange muligheter her som vil gi oppside for topp og bredde. Det er lagt et godt fundament i Sarpsborg, men det kan bli enda bedre, mener Honningsvåg.

Solid erfaring

Honningsvåg er fra Ålesund, men har siden 2019 bodd i Sarpsborg. Her har han etablert seg med samboer og tidligere Sarpsborg 08-spiller Ida Aardalen.

- Det å kunne å jobbe i en slik stilling i egen by, er noe det er vanskelig å si nei til, sier han.

I tillegg til å jobbe tettere ut mot breddeklubbene, er Honningsvåg brennende opptatt av trener- og spillerutvikling. Honningsvåg har flere års erfaring fra landslagsskolen og har god kunnskap om akademiklassifiseringen. 

- Vi må ha rett kompetanse i ungdomsavdelingen. Spillere som kommer hit må føle at de kan komme gjennom nåløyet. Da må vi som jobber med de yngste legge til rette i størst mulig grad, det være seg for gutter eller jenter, sier han.

Og fortsetter:

- Hvor ligger lista for å fysisk, mentalt, teknisk og taktisk? Det er ikke sånn at Sarpsborg 08s a-lag bare skal slippe til unggutter fordi de er herfra. De må være gode nok. Vi må ha kompetente folk som kan legge det grunnlaget og vi må hente inspirasjon fra de som kan dette aller best. Det blir en av de viktigste oppgavene. 

- Vi må ha som mål å jobbe fram flere, lokale unggutter til eliteserielaget vårt. Det skal være mulig å slå gjennom som fotballspiller i Sarpsborg. Da må vi som jobber her være villig til å legge ned timene for å gjøre nåløyet litt større for spillerne. Sarpsborg er en klubb som er bygd på hardt arbeid. Det er verdier jeg også setter høyt. Vi har allerede mange dyktige mennesker i utviklingsavdelingen. Jeg gleder meg veldig til å samarbeide med dem og legge ned det som skal til for at vi tar et nytt steg sammen, sier han.

Tydeligere ungdomssatsing

Daglig leder Raymond Fjeld mener Honningsvåg passer som hånd i hanske i klubben.

- Magnus Edlund har hatt et midlertidig ansvarsområdet for utviklingsavdelingen etter Erland Johnsen forsvant. Nå har vi funnet en erstatter vi mener vil kunne være med å utvikle oss videre. Christoffer har jobbet med Østfolds største talenter på gutte- og jentesiden i regi av krets og toppklubb. Han har et veldig godt rykte i breddeklubbene og er en relasjonsbygger med stor energi, arbeidskapasitet og gjennomføringsevne, sier Fjeld.

Sarpsborg 08 har det siste året jobbet med å finne sin retning for yngre spillere.

- Når man i en klubb som Sarpsborg 08 skal peile ut retning for ungdomssatsingen, er det mange hensyn som må tas. Vi kommer til å jobbe enda mer med å peile ut vår retning, legge til rette og samarbeide tettere med samarbeidsklubbene. Her blir Christoffer veldig viktig. Vi har stor tro på at hans drive skal gagne både oss som klubb, men også oppleves som positiv for våre samarbeidsklubben, sier Fjeld.

Honningsvåg starter i jobben som utviklingssjef 1. mars 2024.

Annonse fra Eliteserien: