Christopher Bonsu Baah klar for Sarpsborg 08

Stortalentet Christopher Bonsu Baah (18) har signert en fireårskontrakt med Sarpsborg 08.

- Vi får inn en spiller med stor x-faktor. Christopher er veldig god én mot én, noe han også har vist i treningskampene til nå. Det mest gledelige er likevel å se innsatsen han legger ned for laget. Han jobber steinhardt og det setter vi pris på, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Bonsu Baah har spilt halvannen kamp for Sarpsborg 08 og notert seg for to scoringer. Sportssjef Berntsen mener likevel det blir viktig å være tålmodig med 18-åringen.

Se stort intervju med Bonsu Baah her:

- Vi må huske at Christopher kommer til oss som en ung spiller. Han har et uhyre spennende råpotensiale og sammen skal vi få dette til å bli veldig bra, men det skjer ikke over natta. Talentet er ubestridt, men nå skal vi investere godt tid i dette sammen med Christopher selv. At han har signert en fireårskontrakt er vi veldig glad for, sier Berntsen.

- En drøm går i oppfyllelse

Bonsu Baah selv strålte om kapp med sola da det ble klart at han offisielt er Sarpsborg 08-spiller.

- Det er en stor dag for meg. Jeg er veldig stolt og familien er veldig stolt. Jeg håper dette er starten på en veldig fin reise med Sarpsborg 08 og som kan være med på å utvikle meg som fotballspiller videre. Jeg har en drøm om å bli veldig god, sier han.

PÅ PLASS: Stefan Billborn og Thomas Berntsen sammen med Christopher Bonsu Baah.
PÅ PLASS: Stefan Billborn og Thomas Berntsen sammen med Christopher Bonsu Baah.

18-åringen har tidligere prøvespilt for klubber som Borussia Dortmund, Midtjylland, Barcelona og Manchester United.

- Det var veldig nyttig erfaring for meg, men nå er jeg veldig glad og stolt over å ha signert med Sarpsborg 08. Jeg mistet moren min i fjor, men jeg skal gjøre alt hva jeg kan for å bli skikkelig god. Jeg vet hun alltid er med meg, sier Bonsu Baah.

Dribleglad

Sarpsborg 08s nye kantspiller anser seg selv for å være en skikkelig dribler. 

- Jeg er god én mot én. Når jeg får ballen, setter jeg bare fart og dundrer på. Jeg liker også å score, men først og fremst å drible. I fotball må man jobbe hardt begge veier. Det går opp og ned i spillet, så jeg bidrar også med å forsvare sammen med laget, sier han.

Christopher Bonsu Baah har signert en fireårskontrakt med Sarpsborg 08 og skal spille med draktnummer 90.

- Jeg liker det tallet, så det blir bra. Forhåpentligvis vil supporterne se mer av jeg. Jeg vil gi alt for klubben av og på banen og jobbe for å oppnå flotte ting sammen.

Agenten: - En enorm dag for oss

Også i nettverket til Bonsu Baah står feiringen i taket. Agent Ernest Opuni i Verria Ltd er strålende fornøyd.

STOLT: Sarpsborg 08s nye nummer 90 - Christopher Bonsu Baah!
STOLT: Sarpsborg 08s nye nummer 90 - Christopher Bonsu Baah!

- Det er fantastisk å se utviklingen til Christopher på fotballbanen og som person. Han er en ung mann som er veldig talentfull, men også veldig lærevillig. Dette er kvaliteter vi og Accra Shooting Stars har snakket mye med ham over årene vi har jobbet sammen. Vi vet hans holdninger vil hjelpe ham til å ta muligheten Sarpsborg 08 nå har gitt ham, sier Opuni.

- Det er en enorm dag for oss og Accra Shooting Stars. 

Visepresident i klubben, Isaac Ansah, fortjener spesielt skryt, mener Opuni.

- Han har lagt ned en enorm innsats for å gjøre Christopher til den spilleren han er i dag. Utviklingen er en et resultat av den jobben. Samarbeidet med Sarpsborg 08 har også vært veldig bra. Vi har jobbet godt sammen og klubben har ønsket Christopher velkommen og tatt ham veldig godt i mot. Vi tror dette er det perfekte steget for Christopher å ta nå. Vi er alle veldig stolte og er trygge på at han vil levere for Sarpsborg 08.

Opuni håper Baahs overgang til Norge er en av flere.

- Jobben vår er å få unge spillere fra Ghana ut. Christopher er kun den første og vi er utrolig stolte av ham, avslutter Opuni.

Annonse fra Eliteserien: