Christopher Bonsu Baah solgt til Genk

Sarpsborg 08 og Genk er enige om en overgang for kantspilleren Christopher Bonsu Baah.

- Vi har vært i dialog med Genk en god stund. Til slutt kom vi til et punkt hvor det ville vært uforsvarlig for oss som klubb å si nei. Christopher Bonsu Baah og Sarpsborg 08 har vært en eventyrhistorie, sier leder av Sarpsborg 08s sportsutvalg, Bjørge Øiestad.

Historiens største 08-salg

Det var Øiestad som hentet Bonsu Baah til Sarpsborg 08 fra ghanesiske Shooting Stars. Under et halvår etter spilleren satte penn på papir, er 18-åringen klar for nye utfordringer. Hva angår overgangssum, vil ikke Øiestad gå inn på detaljer, men han kan røpe at salget er av en størrelse Sarpsborg 08 ikke har vært i nærheten av tidligere.

- Det vi kan si, er at dette er en overgang som smadrer våre tidligere salg rent økonomisk, sier Øiestad.

I GENK-DRAKT: Bonsu Baah er solgt til Genk. (Foto: Genk)
I GENK-DRAKT: Bonsu Baah er solgt til Genk. (Foto: Genk)

Daglig leder Raymond Fjeld istemmer:

- Det er også andre aktører som skal ha sin del, men det er et salg av betydelig størrelse. Det er en fin historie for både oss, Bonsu Baah og Shooting Stars, sier Fjeld.

At det nå blir noen pengegalopp på Stadion, er det imidlertid ingen grunn til, mener Fjeld.

- Sport skal få sin del til å kunne forsterke laget i sommer. Samtidig har vi vært gjennom en omstrukturering i klubben. Det er viktig for oss å ha økonomisk god kontroll. Det blir om mulig enda viktigere når salg som dette gjennomføres. Vår oppgave er å forvalte og gjøre det beste for byens fotballag. Salget gir oss forutsigbarhet og vekstmuligheter. Vi er en supermotivert gjeng som på ingen måte skal senke guarden. Vi skal jobbe steinhardt og skape øyeblikk sarpingen blir stolt av, sier den daglige lederen.

Gode videresalgsprosenter

I tillegg til en fin overgangssum, har Sarpsborg 08 sikret seg gode videresalgsprosenter.

- Det kan vi bekrefte. Hvilke nivåer det er snakk om, kan vi ikke gå inn på, men det vil dryppe ytterligere på Sarpsborg 08 om Bonsu Baah fortsetter den fine utviklingen og kommer seg videre fra Genk. Både vi og Bonsu selv mener dette er et fint steg for ham. 

Genk ble nummer én i det belgiske seriespillet sist sesong, men endte etter sluttspill på 2. plass, poenget bak Antwerpen. Genk skal i sommer inn i Champions League-kvalifisering.

- For oss som klubb er dette selvfølgelig en stor dag. Vi ønsket i utgangspunktet å beholde og utvikle Bonsu Baah over litt mer tid, men her har vi med et talent å gjøre som er så stort at han raskt vokste seg ut av Eliteserien, sier Øiestad.

Christopher Bonsu Baah er allerede på plass i Belgia og tilføyer seg Genk-stallen umiddelbart.

Bonsu Baah-6.jpg
Foto: Genk

Annonse fra Eliteserien: