Dansk måltyv klar for Sarpsborg 08

Han har scoret 11 mål på 18 kamper for overraskelseslaget Thisted i dansk 1. divisjon denne høsten. Fra 2018 av skal Mikkel Agger representere Sarpsborg 08.

- Jeg synes dette er sinnssykt spennende. Det er en stor og veldig god dag for meg. For meg virket Sarpsborg 08 å være den klubben som ønsket meg mest og den klubben jeg selv fant aller mest spennende, sier spissen.

Se intervju med Agger i bunn av artikkelen!

På 19 kamper denne sesongen, har Agger imponerende 11 scoringer og 2 målgivende pasninger for Thisted. Klubben rykket opp til dansk 1. divisjon før inneværende sesong og har sparket godt fra seg. Nyopprykkerne er nummer to på tabellen.

God med begge bein

- Vi har hatt en fantastisk halvsesong med Thisted som nyopprykket klubb. Jeg håper det har vært med på å utvikle meg ytterligere, sier Agger.

Da Thisted rykket opp til 1. divisjon, scoret Agger 13 mål på 22 kamper i Oprykningsspillet, som det så populært heter i Danmark. Sesongene i forveien, i 2014/15 og 2015/16, scoret Agger 25 mål i hver av sesongene.

Annonse:
Som beskriver seg selv på følgende måte:

- Jeg er ikke verdens høyeste fyr, men jeg er bevegelig og aggressiv. Jeg tar mange løp og truer forskjellige rom. Jeg skyter godt med begge bein, så scorer jeg forhåpentligvis også mange mål.

25-åringen, født 1. november i 1992, har skrevet under en treårskontrakt med Sarpsborg 08. Nå gleder han seg stort til å spille på Stadion.

- Det blir helt villt. Jeg skal trene masse for å være den beste utgaven av meg selv. Jeg gleder meg til å ta et steg videre. Supporterne kan forvente at jeg gir alt jeg har hver eneste kamp. Forhåpentligvis kan de også forvente mange mål fra meg. Det vil jeg gjøre alt hva jeg kan for å få til, sier han.

Tett fulgt av Berntsen

Sportssjef Thomas Berntsen har fulgt Mikkel Agger over lengre tid. I 2015 så han den kvikke angriperen i aksjon for første gang.

- Jeg ble raskt imponert, selv om han da spilte på nivå tre i Danmark. Mikkel har scoret mye mål de siste årene. Han er god med begge bein og har god fart. Han skal selvfølgelig ta et steg opp nå, men det er en fin utfordring for ham. Mikkel er seriøs, så dette kommer til å bli veldig bra, sier sportssjefen.

Angrepsspilleren ble nylig også kåret til Danmarks beste innendørsspiller.

- Han er god på små flater. Mikkel er en uredd spisstype som fyrer mye. Jeg tror han kommer til å komplementere Patrick og de andre spissene våre på en flott måte, sier Berntsen.


Annonse fra Eliteserien: